DOLAR

35,9976$% 0.22

EURO

37,2320% -0.56

STERLİN

44,6905£% -0.07

GRAM ALTIN

3.307,64%0,36

ONS

2.860,40%0,15

BİST100

9.951,65%1,11

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'daki mezarı bulundu

Türkiye’nin Macaristan Büyekelçisi Şakir Fakılı Zigetvar yakınlarında Kanuni Sultan Süleyman’ın kayıp mezarının bulunduğu açıklandı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'daki mezarı bulunduTürkiye’nin Macaristan Büyekelçisi Şakir Fakılı ve Macar bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Zigetvar yakınlarında Kanuni Sultan Süleyman’ın kayıp mezarının bulunduğu açıklandı.

ARAŞTIRMA KOMİTESİ KURULMUŞTU

Bilindiği gibi 1566’da Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden Osmanlı padişahının iç organları orada defnedilmiş, naaşı ise İstanbul’a nakledilmişti. Washington Post’taki habere göre, daha sonra türbe haline gelen, ancak aradan geçen yıllar içinde izi kaybolan Zigetvar’daki mezarın tam olarak nerede bulunduğu için yıllar önce bir araştırma komitesi oluşturulmuştu.

MEZAR ÜZÜM TEPESİNDE

Macar ve Türk bilim insanlarından oluşan araştırma komitesinin havadan ve karadan yaptığı ölçümler sonucunda mezarın Zigetvar Üzüm tepesinde bulunduğu çarşamba günü Budapeşte’de yapılan basın toplantısında Profesör Norbert Pap tarafından açıklandı. Macar bilim insanı, tepede sadece türbenin değil, türbe etrafında oluşan küçük Osmanlı kasabasının izlerine de rastlandığını duyurdu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'daki mezarı bulundu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.