DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

KARADENİZ MAHALLESİ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Afetlerin sıkça görüldüğü ülkemizde afetlere karşı hazırlıklı, olunması konusunda, karadeniz Mahallesi Muhtarı Fatma Ertürk ile Avrupa Biliği Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan Bir araya gelerek, Afete hazırlık aşamasında neler yapılabilir konusunu değerlendirdiler.

Beklenen İstanbul Deperemine karşı hazırlıklı olmalıyız.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Karadeniz Mahalle Muhtarı İstanbul için kritik günlerin yaklaştığına vurgu yaparak ” Bizler bu konuda hazırlıklı olmalıyız, kayıpları en aza indirmek açısından bu hayati öneme sahip bir konudur, Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri ve orada yitip giden can kayıpları var. Hayattan koparılan genç, yaşlı ve çocuk bir sürü vatandaşımız oldu onların acısı yüreğimizde tazeliğini korurken, bizlerde biliyoruz ki İstanbul’da ” Büyük Marmara depremi bekleniyor. Bizler bu konuda neler yapabiliriz hiç bilmiyoruz. İlk olarak önceliğimiz İlk Yardımı konu almak olacak bu konuda gerekli adımları attık.” dedi.

Sonrasında , ise Evde Yaşanabilecek küçük kazalardan nasıl en az hasarla kurtulabilir, Boğulmalara Karşı ne yapabiliriz  onu öğrenmeliyiz. Akabinde ise doğal felaketlerle nasıl başa çıkabiliriz. Bu konulara insanların dikkatini çekerek, bilinçlendirmeliyiz herkes bu konuda bilinçlenmeli ve en azından ambulans gelene kadar, bir hayat kurtarma fırsatı varsa, bunu en iyi şekilde değerlendirebilmeyiz. Bizler bu yüzden bu eğitimlere önem veriyoruz.” diye sözlerine devam etti.

KATILIMCILARA DEPREM ÇANTASI

Katılım sağlayan ” Bireylere Deprem Çantası verileceğine vurgu yapan Muhtar ” Fatma Ertürk ” olası bir deprem için Deprem çantasının hazır bulunması gerektiğini bildirerek, içinde olması gerekenlerle birlikte, deprem çantası katılımcılara ücretsiz verilecek. Bizler mahallemiz olan Karadeniz Mahallesini bu konularda pilot bölge seçtik. Buradan başlayarak tüm Gaziosmanpaşa’ya dağılacak bir uygulama olacak. 16 Mahallemiz var, 15 Mahallede aynı uygulamaları yaparak, vatandaşı bilinçlendirmek adına çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GAZİOSMANPAŞA SGK” SKANDALA İMZA ATTI:

HIZLI YORUM YAP