Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Zorla getirme' kararı çıktı, Özgür Özel "siyasallaştırılmış yargı"dedi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, avukat Mustafa Doğan İnal'a yönelik ifadeleri nedeniyle yargılandığı davada, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zorla getirilmesine karar verildi.

ANKARA-BHA

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Mustafa Doğan İnal hakkında kullandığı sözler nedeniyle yargılandığı davada İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zorla getirilmesine karar verildi. 17 Ekim 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleşen duruşmada, şikayetçi Mustafa Doğan İnal ve avukatı hazır bulunurken, Kılıçdaroğlu'nun avukatı müvekkilinin Ankara'da ikamet ettiğini belirterek ifadesinin alınmasını talep etti. Şikayetçinin avukatı ise, şikayetlerinin devam ettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun duruşmaya zorla getirilmesini talep etti. Savcı da dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek davayı erteledi.

İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun TBMM CHP Grup Toplantısı'nda Mustafa Doğan İnal hakkında "Bu kadar kirli bir adam yoktur" ve "Bu adamın mal varlığını açıklayın" şeklinde ifadeler kullandığı ve bu ifadeler nedeniyle "hakaret" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Zorla getirme" kararının ardından CHP lideri Özgür Özel tepki gösterdi.

Özel, sosyal medya hesabından "Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır." ifadelerini kullandı.