Konya örnek oluyor; takip ediliyor

Konya Milletvekili Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, EIT Urban Mobility’nin 2024 yılı RAPTOR Programı’na dahil olması ve Avrupa’dan 13 şehrin seçilmesinin yanı sıra Türkiye’den sadece Konya’nın seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

KONYA-BHA

Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yürüttüğü çalışmaları ve düzenlediği etkinlikleri değerlendirdi.

“KONYA, SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMDA ÖRNEK BİR ŞEHİR”

Konya'nın sürdürülebilir ulaşım konusunda Türkiye'ye ve dünyaya örnek işler yaptığını vurgulayan Özboyacı, şehirde bisiklet kültürünün gelişmiş olduğunu, 635 kilometrelik bisiklet yolu ve bisiklet tramvayı olduğunu hatırlattı. Bisiklet kullanımını destekleme nedenlerini, şehrin kültürüne uygun olması, çevre dostu bir ulaşım aracı olması ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmada önemli bir rol oynaması olarak sıraladı. Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2053 net sıfır emisyon hedefini göz önünde bulundurarak 180 adet hibrit ve çevreci ulaşım aracı satın aldığını belirtti. Bu adımların, Konya'nın çevreye duyarlılığını gösterdiğini, Bisiklet Master Planı ve raylı sistemlerin geliştirilmesiyle sürdürülebilir hareketlilik konusunda örnek bir model oluşturulduğunu vurguladı.

Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Birliği'nin EIT Urban Mobility kuruluşunun 2024 yılı RAPTOR Programı'na dahil olduğunu ve Türkiye'den sadece Konya'nın seçildiğini belirtti. Bu durumun, dünyanın ve Avrupa'nın Konya'daki projeleri yakından takip ettiğini gösterdiğini ifade etti. Konya'nın 2021 yılında tamamladığı "Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik" planının da uluslararası alanda olumlu etki yaratacağını söyledi.

lxpampp6iyeqokmbiqgrddtlioogecexebo3djru.jpg

AKILLI KÜP EKRANLAR İLE VATANDAŞ KATılımı

Konya'nın birçok alanda Türkiye'ye, Avrupa'ya ve dünyaya örnek projeler ürettiğini belirten Özboyacı, şehirde sürdürülebilir ve akıllı ulaşımın yaygınlaştırılması için vatandaş katılımını sağlamak amacıyla akıllı ekranlı platformlar kurduklarını açıkladı. Vatandaşlar, bu platformlardaki QR kodlarını okutarak Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ve RAPTOR projesi hakkında bilgi alabilir ve anketlere katılarak fikirlerini paylaşabilirler. Özboyacı, Konya'yı Türkiye'nin ve dünyanın en çevreci ve sürdürülebilir şehri yapmak istediklerini ve bu hedefte vatandaş fikirlerinin değerli olduğunu vurguladı.

ZAFER MEYDANI'NDAKİ KÜP EKRAN BİLGİLENDİRME MERKEZİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa'da 2 bini aşkın şehirle birlikte Avrupa Hareketlilik Haftası'nı kutluyor. Bu yılın teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" ve sloganı "Şehri birlikte yaşayalım" olarak belirlendi. Zafer Meydanı'ndaki küp ekrandan, Büyükşehir'in sosyal medya hesaplarından, ATUS web sayfasından ve Konya Mobil Uygulamasından Konya'da akıllı ve sürdürülebilir seyahat hakkında detaylı bilgi edinilebilecek. Vatandaşlar, ekrandaki QR kodu okutarak düzenlenen anketlere katılabilirler.