Konya Türkiye'yi temsil eden tek şehir oldu! Başkan Altay açıkladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’nin EIT Urban Mobility kuruluşu tarafından düzenlenen 2024 yılı RAPTOR Programı’na katıldı.

KONYA-BHA

Kentsel hareketlilik sorunlarına hızlı ve yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan bir yarışma olan KONYA-BHA programına Türkiye'den sadece Konya katıldı. Avrupa'nın 13 şehrinin yer aldığı bu programda, Konya Büyükşehir Belediyesi, "Çok Modlu Ulaşım Deneyiminin İyileştirilmesi" projesiyle öne çıktı.

“Teşvik ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek”

Proje, yaya ve bisiklet kullanımını toplu taşıma ile entegre ederek daha sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu proje aracılığıyla çoklu ulaşım modlarının avantajlarını tanıtmayı ve vatandaşların farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Anketlerle ölçüm ve değerlendirme yapılacak, ayrıca teşvik ve farkındalık çalışmaları da yürütülecek.

“Proje işte böyle tanıtılacak”

KONYA-BHA, startup ve KOBİ'lerin yenilikçi çözümler sunabileceği bir platform sunuyor. 16 yerli ve yabancı startup arasından davranış değişikliği üzerine çalışan İsveç firması NUDGD birinci oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan proje 5 ay sürecek ve 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Konyalılara tanıtıldı. "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" temalı bu yılki etkinlikler "Şehri birlikte yaşayalım" sloganıyla düzenleniyor. Projenin tanıtımı Zafer Meydanı'ndaki küp ekranda, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarında, ATUS web sayfasında ve Konya Mobil Uygulamasında yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle Türkiye'de toplu ulaşımda öncü rol üstlenmeyi ve şehir içi ulaşımını sürekli olarak iyileştirmeyi hedefliyor.