Kredi kartlarıyla ilgili önemli düzenleme

BDDK, kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredilerine yönelik yeni bir yapılandırma düzenlemesi getirdiğini açıkladı.

ANKARA-BHA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), hem kredi kartı borçları hem de ihtiyaç kredileri için yeni bir yapılandırma düzenlemesi açıkladı. Duyuruya göre, bireysel kredi kartlarında biriken borçlar ve ihtiyaç kredileri, talep üzerine 60 aya kadar vade uzatımıyla yeniden yapılandırılabilecek.

Bireysel kredi kartları için, asgari ödeme tutarının ödenmediği borç bakiyeleri, kart sahibinin talebi doğrultusunda 60 aya kadar vadeye yayılabilecek. Yapılandırma süreci boyunca, kart sahibi yapılandırılan borcun %50'sini ödeyene kadar kredi kartı limiti artırılmayacak.

İhtiyaç kredileri için ise, karar tarihinden önce alınan ve ödemeleri 30 günden fazla gecikmiş olan krediler, borçlular tarafından 1 yıl içinde talep edilmesi durumunda, 60 aya kadar vade ile yapılandırılabilecek.

Ayrıca, kredi kartı dönem borçlarının asgari ödeme tutarları için yeni bir düzenleme getirildi. Limiti 50.000 Türk lirası ve altında olan kredi kartları için dönem borcunun en az %20'si, limiti 50.000 Türk lirasının üzerinde olan kartlar için ise en az %40'ı ödenmesi gerekecek.