Kütahya'da çeşme talebine "tasarruf genelgesi" yanıtı!

Kütahya’da Şehit Piyade Uzman Çavuş Turgut Gündüz Parkı'nda çeşme talebiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar, belediyeden umutsuzluk duyuyor. Parka çeşme yapılması için başvuran vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında mümkün olmadığı yönünde bir yanıt aldılar. Belediye görevlilerinin bu yanıtı ise kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Vatandaşların dile getirdikleri talebin özünde, parkın konumuna ve amacına uygun olarak çeşmenin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunun vurgusu yatıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve sokak hayvanları için çeşmenin hayati önem taşıdığı belirtiliyor. Tasarruf gerekçesinin, böyle bir ihtiyacı karşılamaktan daha önemli görülebileceği ise vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.

"Sayın Başkan, böyle güzel bir parkta çeşmenin olmaması, özellikle yaşlılar ve çocuklar için büyük bir eksiklik. Sokak hayvanları, havada uçan kuşlar bile bu çeşmeden su ihtiyacını karşılayabilir. Tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir çeşmenin yapılamayacağı cevabı akıl almaz. Gerekirse bu çeşmenin maliyetini, Kütahya'daki hayırsever insanlar ya da vatandaşlar bile bağış yaparak karşılayabilir. Yıllar sonra MHP'den CHP'ye geçen Kütahya Belediyesi, bu konuda duyarlılığını göstermeli. Su kenti Kütahya'nın pınarları, kış mevsiminde donmasına rağmen akmaya devam ediyor. Lütfen bu çeşmeyi yapınız, eksikliği gidermek için bir yol bulun. Çeşmeden su aksın, insanlar, hayvanlar içsin, Şehit Piyade Uzman Çavuş Turgut Gündüz'ün ruhuna da dua edilsin." diyen vatandaşlar, belediyeden somut adımlar bekliyor.

İddialara ilişkin Belediye yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.

HABER- Mustafa Temiz