Kuyu-29 operasyonlarında 14 gözaltı

Muğla merkezli olarak, elebaşılığını Ahmet Tanyel’in yaptığı "Yılmazlar" organize suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı.

ANKARA-BHA

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde "Kuyu-29" adlı bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon, Muğla merkezli olarak faaliyet gösteren ve Ahmet Tanyel'in liderliğini yaptığı "Yılmazlar" organize suç örgütünü hedef aldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, örgüt üyesi 14 şüpheli gözaltına alındı ve suç örgütünün çökerttiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, suç örgütlerine karşı kararlı mücadelelerini vurguladı. Operasyonun Muğla'nın yanı sıra Trabzon, Antalya ve İzmir'de de gerçekleştirildiğini belirtti. Şüphelilerin, Muğla'nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik baskı ve şiddet kullanarak suç işledikleri, örgüt kurma, kasten yaralama, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve nitelikli yağma suçlarından sorumlu oldukları tespit edildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen eşyalar arasında 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde, cep telefonları, senetler, ruhsatlar, plakalar, POS cihazları ve hard disk yer alıyor.