DOLAR

40,2592$% 0.13

EURO

46,7280% 0.07

STERLİN

53,9463£% 0.2

GRAM ALTIN

4.309,12%-0,18

ÇEYREK ALTIN

7.021,00%0,34

TAM ALTIN

28.001,00%0,34

ONS

3.335,67%0,36

BİST100

10.222,02%-0,03

BİTCOİN

4782277฿%1.63469

a

LC Waikiki, FETÖ soruşturması  araştırılması için takipsizlik kararını kaldırıldı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) FETÖ’ye finansal destek sağlayan LC Waikiki yöneticileri hakkın da

Savcılık yeniden soruşturma araştırılması için takipsizlik kararını kaldırdı

İşte savcılık belgeleri

Bundan sonra ne olacak siyasi kolu geniş olan LC Waikiki, FETÖ dan bağlantılı olan ve adları dosyada olanlar yargı önüne çıkacaklar. Bakalım bu iş nerelere kadara uzanacak

Geçmiş de ne olmuştu ve dosyayı siyasi bağlantı nasıl kapatmıştı ve yeniden nasıl bir belgeler bulunacak ve , FETÖ cuların kullandığı ByLock proğramın da neden her şeyi kapattılar ve bu olayı kim Sümer altı yaptılar. Ankara da yukarıdan birilerinin baskısıyla ve bir çok ve milletvekillerin baskısıyla adalet bakanlığına ve içişleri bakanlığında bu LC Waikiki yöneticileri hakkın da soruşturmayı durdurmuştu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) FETÖ’ye finansal destek sağlayan işadamlarına kimse üstüne gidemiyor. Ankara da neler oluyor. Bu ülkede birileri halka yalan mı atıyor.

İstanbul cumhuriyet savcılığının 2017.-24580 soruşturma sayılı dosyasında şüpheliler

Yalcın çağlar-vahap küçük – Şenol daali – şefik yılmaz –dizdar zengin –Güngör Osman şentürk – nural aydemir- necip ölçer – neğihan döver- muzaffer Mustafa işcan- Mustafa küçük – murat mısırlı –mühammet mazlum yıldırım –mesut akyıldız –ilker Çağatay cetin – famil sec  deniz akkürt erdem  ayşe  pürlen dizdar köksalan arif yen gökyıldırm

LC Waikiki mağazacılık aş hakkında silahlı terör örgütüne üye olma sucundan verilen 03.12.2018 tarihli 2018.87543 kakar sayılı takipsizlik kararının kaldırılmasına

İşte mahkeme belgesi Savcılığının yeniden soruşturma araştırılması için takipsizlik kararının kaldırılması belgesi

“GİZLİ HABERLEŞME İÇİN 9 FARKLI YÖNTEM

FETÖ elemanlarının kendi aralarındaki haberleşmede de gizliliğe önem gösterdiğinin anlatıldığı iddianamede haberleşme için dokuz farklı yöntem kullanıldığı belirtildi, bunlar şöyle sıralandı:

1- Yüz Yüze: Birinci derecede iletişim şekli ru be ru (yüz yüze) şeklindedir. Eskiden örgüt toplantılarında alınan kararlar küçük kağıtlara yazılıp daha sonra bu kağıtlar mutlaka imha edilmektedir.  Ancak acil durumlarda görüşülmesi gereken bir kişi veya konu varsa mutlaka yüz yüze gerçekleştirilmekte, mecbur kalınmadıkça telefonla görüşme yapılmamaktadır.

2- Cep Telefonları: Örgüt içinde en önemli haberleşme aracı “cep telefonu hatları”dır. Ancak bu hatlar, genel olarak başkası adına kayıtlı ya da FETÖ kontrolündeki kurum/kuruluş adına kayıtlı olan, abone bilgilerinden gerçek kullanıcısına ulaşılamayan numaralardır. Yaklaşık 3 ayda bir yeni bir GSM hattı temin edilmekte ve eski hatla birlikte telefon cihazı da değiştirilmektedir.

Son dönemde ise örgüt iletişimi telefon ve internet üzerinden “mesajlaşma” ile sağlamaktadır.

3-İnternet Programları: İnternet üzerinden haberleşmeye imkan tanıyan “Skype, Tango, Kakao, Talk, Viber, Line, WhatsApp” vb. programlar şifreli ve düşük maliyetli olması nedeniyle haberleşmede örgüt tarafından sık kullanılmaktadır. “Acrobits, Softphone, Bylock” isimli programlar ile de cep telefonunda kullanılan internet aracılığıyla güvenli kriptolu, şifreli görüşmeler yapılmaktadır.

4- Kriptolu Ip Hattı: Kiralık hatlar vasıtasıyla kriptolu IP telefon kullanılması, özellikle yurt dışındaki okullarla irtibatta kullanılan yöntemlerdendir. FETÖ mensupları CISCO marka IP telefon kullanmakta olup, söz konusu hatlara dair güncellemeler ve kriptolama işlemleri, FETÖ kontrolündeki Sürat Bilişim tarafından gerçekleştirilmektedir.

5- Canlı Kurye: Canlı kurye kullanılması, en sağlıklı haberleşme yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Talimat almak ve faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla doğrudan ABD Pensilvanya’ya gidilmek suretiyle Fetullah Gülen, Cevdet Türkyolu ve Mehmet Yaşa ile “yüz yüze” görüşülmekte ve talimatlar bizzat alınmaktadır.

6- Buluşma: Haberleşmede kullanılan bir yöntem ise aile toplantıları, piknik ve çay bahçesi buluşmaları şeklinde gerçekleşmektedir. Önemli ve uzun süre konuşmayı gerektiren ve organizasyon yapılıp planlama yapılacak hallerde bir vesile ile aileler olduğu halde bir araya gelen örgüt üyeleri bir fırsatını bulup konuşarak haberleşmeyi sağlamaktadırlar.

7- Sosyal Medya: Bu örgütlenme haberleşmesini sosyal veri ağlarını kullanarak denetlenemeyen teknik ağ sistemi üzerinden sağlamaktadır. Günümüz teknolojisi ile yurtdışında bir terör örgütünün yönetilmesi mümkün ve çok kolay bir iş haline gelmiştir. El Kaide gibi terör örgütleri her ülkede örgütlenmiş olup Afganistan’daki ve Pakistan’daki ana üstlerinden yönetilmektedir. Paralel yapılanma da Pensilvanya’daki ana merkezden kolaylıkla yönetilebilmektedir.

8- Not ile Haberleşme: Örgüt mensuplarının “not” ile haberleşmesi eskiden yaygın iken giderek azalmıştır. Bu daha çok kamu idareleri içinde ve gizlilik gerektiren durumlarda kullanılan bir yöntemdir.

9- Basın Yayın Üzerinden Talimat Verme: FETÖ, elindeki basın yayın araçlarını kullanarak çağrı yapıp örgüt tabanıyla zaman zaman hareket etmiştir. Bu da örgütün biriyle haberleşme yöntemi olarak kullanılmıştır. Basın yayın araçları örgütün üst kanadından gelen haberlerin bütün hücrelere ve örgütün kadrolarına tebliğ edilmesinde kullanılmıştır. Tek taraflı bir haber verme aracıdır. Kitlenin harekete geçirilmesi, örgütün olaylar ve kişilere bakışı açısının aşılanması, örgütün manevra ve hareketlerinin duyurulmasında çokça kullanılmıştır.

TOPLANTIYA ÇAĞIRMALAR ŞİFRELİ

Gülen yapılanmasının toplantılarının da gizlilik içinde yapıldığı iddianamede yer aldı. Toplantı yeri ve saatinin muhataplara “bana gelsene, çaya gel, maça gidelim” gibi şifrelerle bildirildiğini belirten savcılık, “Örgüt toplantılarına yalnızca hücre içindeki kimseler katılabilir. Örgüte ne kadar bağlı olursa olsun bir başka hücreden hiç kimse diğer hücrede yapılan toplantıya katılamaz. Fethullah Gülen Türkiye’de iken her ay il ve kurum imamlarıyla mutat toplantılar yapmıştır. ABD’de ise bu toplantılar üç ayda bir mutlaka yapılmaktadır. Her il veya kurum imamı yönettiği birimlerin sorunlarını doğrudan ona anlatmakta, talimatlarını almaktadır. Toplantı odasına girerken telefonlar kapatılıp bataryalar çıkarılmaktadır. Tedbir olarak bu toplantılara örgüt mensupları cep telefonlarını yanlarına almadan katılmaktadır. Farklı meslek grupları için farklı toplantı ortamları vardır. Böylece hücre yapılanması biçimindeki farklı meslek gruplarının birbirlerini tanımaları engellenmektedir” tespitinde bulundu.

Yapılanmanın toplantıları da katagorilere ayırdığını anlatan savcılık bunlardan en önemlilerinden birinin ‘Mahrem Toplantı’ olduğunu belirtti.

“Mahrem Toplantı: Örgütün çok gizli toplantıları bu şekilde adlandırılmaktadır. Bu toplantıya örgütün has üyeleri katılabilir ancak örgüte sonradan girenler mahrem toplantılara alınmazlar. Mahrem toplantı, örgüt merkezinde Pensilvanya’dan gelen emirlerin birimlere nasıl icra edileceğinin kararlaştırıldığı operasyon toplantılardır. Çok gizli olduğundan bu kararlar dışarıya sızdırılamaz konuşulanlar toplantıya katılanlar arasında sır olarak kalır. Örgütün birimlerini yöneten üst düzey yöneticileri bu toplantılara katılabilir.”

Bu kitabı okuyun fetö terör örgütünün tüm pislikleri ve Türkiye de fetöcüları kimler bırakıyor

Fetö borsası nasıl oluştu

haber ziya kara

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ekrem İmamoğlu: ”Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız!”

HIZLI YORUM YAP

HIZLI YORUM YAP