Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifi
Köftesi için:
- 500gramkıyma
- 1çay bardağıgaleta unu
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1tatlı kaşığıpul biber
- 1tatlı kaşığıkekik
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkimyon
- 3yemek kaşığızeytinyağı
- 1adet orta boyrendelenmiş soğan
- 1adetyumurta
Köftelerin yanına:
- 4adet orta boypatates
- 4adetsivri biber
- 2adetdomates
Sosu için:
- 1yemek kaşığıbiber salçası
- 1/3çay bardağısıvı yağ
- 400gramsu
- 1çay kaşığıkekik
- 1çay kaşığıpul biber
Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifinin Püf Noktası
Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için takipte kalmakta fayda var.
Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerimizi bir kaba alıyoruz. 1 orta boy rendelenmiş soğan ve 1 adet yumurtayı güzelce harmanlayıp elimizi ıslatarak şekillendiriyoruz.
- 4 adet orta boy patatesimizi elma dilimi şeklinde doğruyoruz ve tavada hem köfteleri hem de patatesleri yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kızartıyoruz.
- Hafif kızartmış olduğumuz köfte ve patateslerimizi fırın kabımıza diziyoruz. Üzerine 2 adet domatesimizi ve 4 adet sivri biberimizi koyuyoruz.
- Son olarak 1 yemek kaşığı biber salçası, çeyrek çay bardağı sıvı yağ, 400 gr su, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biberi karıştırarak hazırladığımız sosumuzu köfte ve patateslerin üzerine döküyoruz.
- Fırın kabımızın üstüne ıslatılmış yağlı kağıdımızı yerleştirip 180°’lik fırında alt üst olarak 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.