MAHKEME KARARI İLE AÇILDIK

Geçtiğimiz günlerde Sosyal Medyaya Adı düşen Ekotom Tıp Merkezinde çıkan haberlerle ilgili olarak merkezin ortaklarından  Uzm.Dr. Mustafa BUDANCAMANAK Yaptığı açıklamada Kumpasa Kurban Gittiklerini söyledi.
Söz konusu  şahsın  bir bebek ve ailesiyle saat 12 civarı merkeze geldiklerini  bebeği üroloji  servisinde muayene ederek ultrasonografi çektiklerini, mesai saatini bitimini bekleyerek  izinsiz ve habersiz bir sedyeden görüntü çektiklerini laser odsında  uygun anı bekleyerek bebekle görüntü çektiklerini  sanki yeni bebekmiş gibi kendi maddi ve gayri ahlaki isteklerine  alet ettiklerini  , resim video kaydı yaparak, bizlerin adının böylesi ahlaksızlıkla anılmasına sebep olmuştur.
Bizler Mahkemede ve yargı önündü Aklandık ve Tıp merkezimizi açtık hasta kabulüne başladık, böyle bir şeyin başımıza gelmesini asla ve asla istemezdik ancak birileri bizlere kumpas kurdu bu sadece Mükremin Gezginin tek başına yaptığı bir olay olmadığını da biliyoruz asıl bunun arkasında ki kişi yada kişilerin kimler olduğunu bulmak gerektiğini düşünüyorum, Bir de bebek var, ve bu bebek sürekli yer değiştiriyor yani ailesi bu bebeği nasıl olurda böylesi iğrenç bir olayda kullanır onu da aklımız almış değil şimdi de bebekten haber yok ya başına bir şey getirdilerse ya hiç istemediğimiz bir şey olduysa bebeğe savunmasız minicik 2 aylık bir bebekten bahsediyoruz, bir an önce bebeğin bulunması ve gereğinin yapılması için bizler Gerekli bütün başvuruları adli ve  idari makamlara yaptık ben bebeğin başına bir şey gelmesinden çok endişeleniyorum… dedi.
“ Halen Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Uzm.Dr. Mustafa BUDANCAMANAK  Merkezimizin Mükremin Gezgin ve beraberindekilerin Komplosu ile anılması bizleri oldukça rahatsız ediyor. Ben ve yanımdaki ortaklarım hepimiz İmam-hatip mevzunlarıyız, böyle bir onay vermemiz mümkün değildir…
  Bu iğrenç konuyu Enver Özerdem e  sadece kendisi ni bilgilendirmek  için açıklama yaptık o video da tam olarak yansıtılmadığı gibi kendiişlerine yarayan kısımlarını kesip, onayımız oldadan  sosyal medyaya  servis etmişler, bu da halk tarafından büyük tepki çekti şahsıma sosyal medya hesaplarından ağza alınmayacak cümleler kuruldu. Ben hepsini üzülerek okudum hak etmediğimiz hakaretlere maruz kaldık, Bizim alnımız ak başımız dik bizler Onurlu yaşayan onuru için yaşayan kişileriz, birkaç kişinin bizim onurumuzla oynamasına da müsaade etmeyiz, bütün bunların yaşanmamasını isterdim ancak yaşandı. Bizi hiç tahmin etmediğimiz yerden vurdular.
İnsanları provoke eden bu şahıs hakkında da  gerekli adli süreci ve bu işin de uzaktan yakından kim varsa adli süreci başlatmak hakkımızı  saklı tutuyoruz. Bunların derdi Çamur at izi kalsın oldu, ancak bizlere çamur hiçbir zaman yapışmaz bunu unuttular, bizler 3 ortağız hepimizin geçmişi pırıl pırıl işinde gücünde doktorlarız bizleri bunların bu ucuz hareketleri durdurmaya yetmez. Dedi.
 
 
KAMUOYUNA DUYURU
 
 

Sosyal medyada birkaç gündür yoğun olarak paylaşılan M.G. adındaki sözde ‘tiktok fenomeni’ tarafından paylaşılan görüntüler hakkında bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur;

Görüntülerde ve haberlerde olayın geçtiği yer olarak anılan sağlık kuruluşu ve kuruluşta çalışan hekimler olarak yaşanan çirkin hadiseden son derece üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Tıp Merkezimiz, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında, Cumartesi günleri 08.00-13.00 saatleri arasında ayakta hizmet vermektedir.

Sosyal medya şovu için merkezimizi kullanmak niyetiyle hareket eden M.G., 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 12.00 civarında beraberindeki aile ve bebeği ile merkezimize giriş yapmış, bebeğin ultrasonografi filmi çekildikten sonra, mesainin bitmesini beklemiş ve daha sonra kurguladığı şovu için, görevli temizlik ve stajyere yanlış bilgi vererek  söz konusu çekimi gerçekleştirmiştir.

Yaşanan hadise, tamamen, mesai saatleri haricinde ve bilgimiz dışında gerçekleşmiştir.

Olay, görüntülerin iki hafta sonra sosyal medyada paylaşıldıktan sonra tarafımızca fark edilmiş olup mağduriyetimizin önlenmesi amacıyla Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Bununla birlikte, görüntülere yansıyan personelin savunması talep edilmiştir. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen idari soruşturma da devam etmektedir.

Ayrıca, bebeğin Medula kaydından gerekli adres ve iletişim bilgileri çocuğun yüksek yararı kapsamında ivedi olarak ilgili mercilere (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kolluk kuvvetleri ve Savcılık) bildirilmiştir.   

Söz konusu olayda istismar edilen bebeğin ve zan altında bırakılarak mağdur edilen hekimlerimizin daha fazla yıpranmaması adına sosyal medyada erişim engeli için tarafımızdan da başvuruda bulunulmuştur.

Bu tür gayri ahlaki ve bilim dışı görüntülerin tıklanması veya paylaşılması sözde fenomenlerin amaçlarına hizmet edeceği gerçeğini de hatırlatarak, yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü bir kez daha dile getiririz.

Saygılarımızla,

Haber : Kıymet Taylan