Mamak Belediyesi'nden ebeveynlere "Yetişkin Atölyesi" etkinliği

Mamak Belediyesi, Akdere Aile Merkezi'nde düzenlediği “Yetişkin Atölyesi” etkinliği ile çocuklarından ilk kez ayrılacak ebeveynlere bu süreçte nasıl hareket edecekleri konusunda rehberlik sağladı.

Mamak Belediyesi'nin çocuk gelişimi uzmanının rehberliğinde düzenlenen bir etkinlikte, aileler çocuklarının kreşe uyum sürecine dair önemli bilgiler edinme fırsatı buldular.

Çocuk gelişimi uzmanı, ailelere kreşlerin çocukların eğitim ve sosyalleşme yolculuğunda ne kadar önemli olduğunun altını çizerek değerli bilgiler sundu.

Etkinlikte konuşan uzman, çocuklarının ilk kez kendilerinden ayrılma sürecinin ebeveynler için zorlu olabileceğini belirterek, bu zorlukların üstesinden gelme yöntemlerini paylaştı. Ebeveynlerin rollerinin, kreşlerin çocuk eğitimindeki yeri ve bu süreçte karşılaşılabilecek zorlukların üstesinden gelme stratejileri ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Mamak'ta, hem kamu hem de özel sektörde toplam 50 kreş ve anaokulu hizmet veriyor.

Çocuklar, servisler aracılığıyla güvenli ve eğlenceli bir ortamda eğitim gördükleri kreşlere ulaştırılıyor ve gün sonunda evlerine geri dönüyorlar. Mamak'taki kreşler, çocuklara sıcak ve güvenilir bir ortam sağlayarak, okul öncesi dönemdeki geçiş sürecini hem eğitici hem de eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Bu sayede, hem çocukların hem de ebeveynlerin bu dönemdeki ihtiyaçlarına cevap veriliyor.