36,4711$% 0.08
38,4902€% 0.67
46,5099£% 0.47
3.421,25%1,03
2.919,58%1,02
9.912,35%0,01
ANKARA-BHA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği ve UNESCO Buluşmaları’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SGK borçlarına ilişkin açıklamaları hatırlatıldığında Yavaş, belediyelerin toplam SGK borcunun, toplam alacağın sadece %9’unu oluşturduğunu, bunun da yarısının AK Partili, yarısının CHP’li belediyelere ait olduğunu belirtti. Ankara’da AK Parti ve MHP’den CHP’ye geçen belediyelerin 2 milyar TL borcu olduğunu, bu borçların daha önce neden takip edilmediğini sorguladı. Kendi yönetiminin borçlarını ödemeye hazır olduğunu, ancak kamu bankalarından destek alamadıklarını ve geçmiş dönemlerden kalma faizli borçları ödemek için SGK borçlarını ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Belediyenin gayrimenkulleri kamu kurumları tarafından kullanıldığını ve bu konuda Vergi Dairesi ve SGK ile görüştüklerini, ancak belediyenin de alacaklarının olduğunu, bu alacakların karşılıklı mahsuplaşması gerektiğini vurguladı. SGK’nın toplam 1 trilyon TL’lik alacağının sadece %10’unun belediyelere ait olduğunu, geri kalanın kimlerden tahsil edilmediğini sorgulayarak, belediyelere yönelik baskının aslında halka yönelik baskı olduğunu belirtti. Borçlarını ödeyeceklerini ancak adil bir yaklaşım beklendiğini, son kararın Ankara halkına ait olduğunu sözlerine ekledi.
Suriye gelişmelerini değerlendiren Yavaş, yoğun bir göç dalgası gözlemlemediklerini ancak gitmek isteyenlere destek olacaklarını dile getirdi. Ülkenin demografik yapısının tehlike altında olduğunu vurgulayarak, Esad rejiminin zulmünün artık bahane olmaktan çıktığını ve Suriyelilerin dönüşü için hiçbir engelin kalmadığını belirtti.
ANKAPARK’ın iptal kararıyla ilgili olarak, firmanın iflası nedeniyle geri dönüşü olmayan bir durumda olduğunu, baharla birlikte alanın Ankaralıların isteklerine göre ücretsiz rekreasyon alanı olarak hizmete açılacağını müjdeleyerek açıklamasını tamamladı.
Tarım Bakanı Yumaklı: Türkiye tohumculukta artık dünya otoritesi