Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Arslan'a tepki:" Tavsiyem bu twiti silmesidir"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın sosyal medya üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın sosyal medya üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan eleştirilerine sert bir dille tepki gösterdi. Arslan, yaptığı paylaşımda İmamoğlu'nu Atatürk'ün mirası ve ilkeleriyle bağdaşmayan bir şekilde eleştirerek, Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmayan kimsenin "Mustafa Kemal'in askeri" unvanını kullanma hakkına sahip olmadığını iddia etmiş ve İmamoğlu'nu "Proje Çocuk" olarak nitelemişti.

Yavaş, Arslan'ın bu paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, bu tür ifadelerin kendi siyasi duruşuyla örtüşmediğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yavaş, "Kamuoyuna duyurulur: Bağımsız Milletvekili Sayın Arslan'ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımı belirtmek isterim. Ayrıca bu tür açıklamaların benim siyaset anlayışıma uymadığı bilinmelidir. Kendisine tavsiyem bu paylaşımı silmesidir." diyerek Arslan'a geri adım atması çağrısında bulundu.

Arslan'ın bu olay sonrasında ABB ASKİ Spor Başkanlığından istifa edeceği iddia edildi. Gazeteci Gürkan Hacır, Yüksel Arslan'la yaptığı görüşmede, Arslan'ın Mansur Yavaş'a zarar vermemek için istifa edeceğini belirttiğini söyledi. Yavaş ve İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kamuoyunda en güçlü isimler olarak gösteriliyor.