Mehmet Şimşek: "Vergi artışı gündemimizde yok"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında ekonomiye ilişkin sorulara cevap verdi. Şimşek, "Şu anda KDV, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde bir artış gündemimizde yok, programımızda yok." dedi.

ANKARA-BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon programında ekonomiyle ilgili soruları yanıtladı. Vergilerle ilgili eleştirilere değinen Şimşek, bu konuda haksızlığın olmadığını belirtti. Yapılan düzenlemelerden örnekler sunarak, KDV, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde bir artışın gündemlerinde olmadığını ve herhangi bir planları bulunmadığını açıkladı. Şimşek, istisnalar ve indirimli oranlar konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Vatandaşların en büyük önceliğinin makul fiyatlarla gıda ihtiyaçlarını karşılamak olduğuna vurgu yapan Şimşek, bu konuda bütçede tasarruf genelgesine dikkat çekti. Sulamaya en öncelikli yatırım alanını göstererek, "Su ile toprak buluştuğunda endüstriyel ürün üretebiliyoruz" dedi.

Yatırımları bu yıl yüzde 15 kısacaklarını belirten Şimşek, üç öncelikli alana kaynak aktaracaklarını açıkladı. Bu alanların tarımsal sulama ve lojistik, yeşil dönüşüm ve organize sanayi bölgelerinin raylı sistemlerle limanlara bağlanması olduğunu vurguladı.

Tasarruf tedbirlerinin etkisine ilişkin bir soruya yanıt veren Şimşek, "2024'te bu sapma yüzde 1'in altında olacak. Bütçe büyüklüğümüze göre bu yaklaşık 657 milyar liralık tasarruf demek. Bu da bu seneki milli gelire oran olarak yaklaşık yüzde 1,5'e tekabül ediyor. Bu harcama disipliniyle elde edilen bir sonuçtur. Harcama disiplini, tasarruf demektir" dedi.