Memlekete bak yahu tarafsız olan mı olmayan mı belli değil bilirkişi?mi bu
Kim bu bilirkişi?
Sen git fetönün pensilvanya daki evin de bilirkişi olarak çalış bu ülkede değil
Sözcü gazetesi hakkındaki algı operasyonunda bilirkişi olarak görevlendirilen bilirkişi Ömer Faruk Gerçek'in FETÖ ile ilişkisi deşifre oldu. Gerçek'in kendi sitesinde kaleme aldığı yazılarda FETÖ'ye övgüler düzdüğü ortaya çıktı.Gerçek'in ayrıca kendi çocuğunu FETÖ okullarına verdiği, kendisinin de FETÖ'nün finans kuruluşu olan ve daha sonra kapatılan Bank Asya müşterisi olduğu anlaşıldı. İşin trajikomik yanı ise Sözcü'nün yayın politikasını terör örgütüyle bağdaştıran Gerçek'in aslında FETÖ'nün yayın organı olan Zaman gazetesinin bir abonesi olması... İşte bilirkişinin FETÖ ile olan bağları...
ÖZCÜ'ye yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan algı operasyonu kapsamında, 30 Mayıs'ta dosyaya bilirkişi atandı. Adı Ömer Faruk Gerçek. Türk Ceza Hukuku uygulamalarına göre, bilirkişilerin, hakim ve savcılardan beklenen tarafsızlığa aynı oranda sahip olması bekleniyor. İşte tam da bu sebeple bilirkişiliğe atanan kişiler tarafsız olacaklarına dair yemin ediyor. İşte ‘tarafsız' olacağına dair mahkemede yemin eden bilirkişi Ömer Faruk Gerçek İstanbul'da yerel bir gazeteci. Dosyayı aldığı gün, herkese açık sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'dan gazetemizin aleyhine haberleri paylaşmaktan çekinmedi. Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu SÖZCÜ'ye atanan bilirkişi Gerçek'in, daha önce yine sosyal medya üzerinden Atatürk aleyhtarı olduğunu açık açık ilan ettiği paylaşımları da dikkat çekti.
Atatürkçü SÖZCÜ’yle ilgili soruşturmaya, Atatürk düşmanı olan ve sosyal medya paylaşımlarından taraflı olduğu açıkça görülen bir yerel gazeteci bilirkişi olarak atandı. Taraflı bilirkişi yasaya aykırı...
SÖZCÜ'ye yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan algı operasyonu kapsamında, 30 Mayıs'ta dosyaya bilirkişi atandı. Adı Ömer Faruk Gerçek. Türk Ceza Hukuku uygulamalarına göre, bilirkişilerin, hakim ve savcılardan beklenen tarafsızlığa aynı oranda sahip olması bekleniyor. İşte tam da bu sebeple bilirkişiliğe atanan kişiler tarafsız olacaklarına dair yemin ediyor. İşte ‘tarafsız' olacağına dair mahkemede yemin eden bilirkişi Ömer Faruk Gerçek İstanbul'da yerel bir gazeteci. Dosyayı aldığı gün, herkese açık sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'dan gazetemizin aleyhine haberleri paylaşmaktan çekinmedi. Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu SÖZCÜ'ye atanan bilirkişi Gerçek'in, daha önce yine sosyal medya üzerinden Atatürk aleyhtarı olduğunu açık açık ilan ettiği paylaşımları da dikkat çekti.
KENDİNİ HAKİM YERİNE KOYUP YARGILADI
İşte yasaya göre tarafsız ve objektif olması gereken ve bunun için yemin eden Ömer Faruk Gerçek adlı bilirkişi, gazetemizin birinci sayfalarını tek tek tarayarak suç unsuru aradı. Sonunda da 76 sayfalık, hayali ifadelerle dolu bir rapor hazırladı. Raporunda, yasanın açıkça yasaklamasına rağmen hukuki hükümler verdi. Bilirkişi yemininde, yerel gazete sahibi olduğunu belirten bu bilirkişi, Rahmi Turan, Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Necati Doğru, Soner Yalçın ve Saygı Öztürk gibi Türkiye'nin en çok okunan, yıllarını gazetecilik mesleğine adamış en etkili yazarlarını bünyesinde bulunduran ve Türkiye'nin en çok satan ulusal gazetesinin haberciliğini yargılamaya kalkıştı.
SÖZCÜ'YE FETÖ'CÜ ÇAMURU YAPIŞMAZ
19 Mayıs günü, SÖZCÜ'ye akla, mantığa ve hukuka uymayan şekilde FETÖ operasyonu yapıldı. Operasyon sonrası arkadaşlarımız Gökmen Ulu ve Mediha Olgun tutuklandı. Tutukluluk hallerine ilişkin yapılan tüm itirazlar “Deliller toplanmadı” gerekçesiyle reddedildi. Gazetemizin sahibi Burak Akbay hakkında çıkarılan “ifade almaya yönelik yakalama” kararına delil olarak gösterilen “Haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen 29 şirketle bağlantı” olduğuna ilişkin rapor, aynı bilirkişilerin hazırladığı ek raporla çürütüldü. MASAK raporundan SÖZCÜ'yü FETÖ ile ilişkilendirecek delili çıkaramayanlar, bu kez haberciliğimizi hedef aldı. Ancak okurlarımız şahidimizdir ki, FETÖ çamuru SÖZCÜ'ye yapışmaz…
Bilirkişi Ömer Faruk Gerçek, SÖZCÜ dosyasını aldığı 30 Mayıs'ta, SÖZCÜ aleyhine olan yandaki haberi paylaştı. Oysa bunun iftira olduğu dosya içine giren mali ek raporla ispatlanmıştı. Ömer Faruk Gerçek adlı bilirkişi bu tavrıyla SÖZCÜ'nün hasmı olduğunu açıkça ortaya koydu. Yerel basında çalışan bir kişinin Türkiye'nin en çok satan gazetesini değerlendirmek üzere bilirkişi seçilmesi manidar bulundu.
Bilirkişinin 17 Nisan'da ise “Esenboğa'ya indim, trafik kilit. Ankara Başkan'ı karşılıyor” yorumundan sonra, tweetini Cumhurbaşkanlığı'na mentionladığı görülüyor. Ve referandum oylaması… Bilirkişinin oylama öncesi AKP'nin afişleri önünde çektirdiği fotoğraflarını paylaştığı, oy sayımı sırasında ise ‘hayır'cılara ilişkin yorumlar yaptığı görülüyor.
Avukat Celal Ülgen’den 9 soru
SÖZCÜ soruşturması için görevlendirilen bilirkişinin atama ve yemin tutanağı, ‘teknik arıza' gerekçesiyle UYAP'a neredeyse 3 ay sonra yüklendi. SÖZCÜ Avukatı Celal Ülgen, ‘karanlık' noktaları aydınlatmak üzere şu kritik soruları yöneltti:
1- 30 Mayıs 2017 günü UYAP'ta herhangi bir erişim engeli yaşanmış mıdır? Yaşanmışsa arıza ne kadar müddetle sürmüştür?
2- Soruşturma savcısı arızanın giderilmesini müteakip bilirkişi yemin tutanağını UYAP'a kaydetmiş midir? Kaydetmemiş ise sebebi nedir?
3- Bilirkişi yemininin yaptırıldığı tutanak UYAP'a ne zaman kaydedilmiştir?
4- UYAP'a kaydedilmiş ise bu kayıt, bizim dilekçe vererek yemin tutanağını talep ettiğimiz tarihten önce midir, sonra mıdır?
5- Bilirkişi seçilen kişinin, bilirkişi olmasını gerektiren bir eğitimi var mıdır? Örneğin lisans tezi vs. gibi…
6- İletişim fakültelerinde kürsü sahibi bir profesör görevlendirmek yerine, Anadolu'da yerel gazetecilik yapan bir kişi neden bilirkişi olarak atanmıştır?
7- Bir örneği bize verilen ve bilirkişi yeminini içeren evrak, UYAP'a kaydedilmediğine göre, neden üzerinde ıslak imza bulunmamaktadır?
8- Bu evrakın birinci satırında yer alan “üzerene” sözcüğünün “üzerine” olması gerektiği, üçüncü satırında yer alan “yorumlann” sözcüğünün “yorumların” olması gerektiği, belgenin sondan beşinci satırında yer alan “olmadığım” sözcüğünün “olmadığının” şeklinde olması gerektiği ve yine sondan dördüncü satırda yer alan “yayınlarm” sözcüğünün “yayınların” biçiminde olması gerektiği açık iken ve de bu sözcük hatalarının, basit bir yazım hatası değil pdf niteliğindeki bir dokümandan Word'e çevrilmesi sırasında “rın” ekinin “nn” şeklinde, “nı” ve “ın” eklerinin “m” şeklinde çıktığı teknik şekilde bilinmektedir. O zaman bu yemin tutanağı nereden kopyalanmıştır?
9- Bu bilirkişinin bugüne değin görev yaptığı başka bir bilirkişilik faaliyeti olmuş mudur? Soruşturma savcısı tarafından bu bilirkişiye başka görev verilmiş midir? Verilmişse nerede ve neden verilmiştir?