DOLAR

34,0185$% -0.14

EURO

38,0473% 0.31

STERLİN

45,3242£% 0.61

GRAM ALTIN

2.826,42%0,85

ONS

2.588,27%1,15

BİST100

9.975,61%2,06

a

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Işıkhan ile görüştü: "İUP ödemesi 12 bin TL'ye çıktı"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okullardaki personel ihtiyaçlarının karşılanmasında yetersiz kaldığını belirttiği İhtiyaç ve Uygulama Programı (İUP) hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) okullardaki personel ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını ifade ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından görüşmeyi duyuran Yalçın, İUP’nun temel hizmet gereksinimlerini karşılamaktan uzak olduğunu, iş ve sosyal güvencede eksiklikler yarattığını ve ücret adaletsizliğine yol açtığını vurguladı. Eğitim sisteminin geliştirilmesi ve sağlıklı bir öğrenme ortamı sağlanması için eğitim çalışanlarının tam anlamıyla seferber edilmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede, Yalçın, İUP’nun cazip hale getirilmesi için ücret adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğini ve asgari ücretin altında kalan rakamların ilgi görmediğini dile getirdi. Yalçın, Bakan Işıkhan’ın İUP kapsamında ödenecek ücretin 12 bin TL’ye yükseltilmesi ve mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını duyurduğunu aktardı. Bu adımların, İUP’nun işlevselliğini artırarak eğitim sistemindeki verimliliği yükselteceği ve eğitim çalışanlarının memnuniyetini artıracağı ifade edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Borsa İstanbul (BIST) günü yükselişle tamamladı

HIZLI YORUM YAP