DOLAR

40,2592$% 0.13

EURO

46,7280% 0.07

STERLİN

53,9463£% 0.2

GRAM ALTIN

4.309,12%-0,18

ÇEYREK ALTIN

7.021,00%0,34

TAM ALTIN

28.001,00%0,34

ONS

3.335,67%0,36

BİST100

10.222,02%-0,03

BİTCOİN

4782277฿%1.63469

a

Menzil’de kardeş kavgası | Büyük oğul Saki Erol: “Babamızın mirasının paylaşımında sorun yok ancak şartlı bağışların tayininde aramızda ihtilaf var”

Serhendi Vakfı’nın kurucusu Saki Erol, babası Nakşibendiliğin Menzil kolu şeyhi Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından gündeme gelen miras paylaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Saki Erol, babalarının kendilerine bıraktığı mirası üç kardeş olarak paylaştıklarını fakat vakfın mallarına dokunulmaması gerektiğini vurguladı.

Saki, Fettah ve Mübarek Erol

Menzil şeyhi Abdülbaki Erol’un vefatının ardından üç kardeş Saki, Fettah ve Mübarek Erol arasındaki miras tartışması konuşulmaya devam ediyor. Serhendi Vakfı’nı kuran büyük kardeş Saki Erol, vakfın YouTube kanalında yayımlanan “Gündem Özel” programında Şemseddin Bektaşoğlu’nun sorularını yanıtladı.

  • Menzil’de bölünme: Büyük kardeş Saki Erol’un yeni kurduğu Serhendî Vakfı, tarikatın önceki vakıf ve dernekleriyle ilişkisi olmadığını duyurdu

Babalarının kişisel mirasını sorunsuz bir şekilde bölüştüklerini söyleyen Erol, tarikata ait vakıf mallarının paylaşılması konusunda uzlaşamadıklarını aktardı. Erol, ayrıca kardeşlerinin kendisinden habersiz bir başka vakıf kurduğunu ve bu vakıftaki yöneticilerin de liyakat yolu ile atanmadığını belirtti.

Babaları tarafından onlara böyle bir vazife verilmediğini ileri süren Erol, “Babamın vefatından önce beyat toplamaya çalışmak tam bir hadsizliktir” diyerek kardeşlerine tepki gösterdi.

verdiği talimatla Halilurrahman Vakfı’nı kurduklarını söyleyen Saki Erol, “Kurulan vakıfların bir tanesine şubelik verdik, faaliyetine devam etti. Bir tanesini kapattık. İki tanesinin de yönetimini devraldık. Daha sonra 2014 yılında Semerkant Vakfı kurulmuş. Biz babamın kurduğu Halilurrahman Vakfı’nın isminin değiştirildiğini zannediyorduk. Meğerse yeni bir vakıf kurulmuş. Ve bizim bundan haberimiz yok” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GAZİOSMANPAŞA DA ABESTLE İŞTİGAL BİR DURUM

Kozanhan İnşaat

HIZLI YORUM YAP

HIZLI YORUM YAP