DEVLET OKULLARI TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜ

Pandemi sonrası Okulların açılmasıyla tüm veliler çocuklarını okullara kayıt yaptırmak için, Telaşlı bir sürece girdi.

Maddi imkansızlık nedeniyle Devlet okullarına kayıt yaptırmak isteyen veliler birde kayıt parası talebiyle, karşı karşıya kaldı.

 DEVLET OKULLARI KAYIT İÇİN BİLE PARA ALIYOR.

Bir çok devlet okulunun uyguladığı politikayla devlet okulları ticarethane gibi işlem yapmaya başladı. Kayıt Parası Defter Kitap Parası ek kitap parası derken zaten zor zamanlardan geçen vatandaşlar bir de bu yükün altında ezilmeye başladı...

Şimdi Sorulan şu Puanı yettiği halde tercih ettiği okullara giremeyen öğrenciler, parasızlık sebebiyle istediği bölümde okuyamayacak mı ?

Hani devlet okulları ücretsizdi?

Seçilmiş ve buna göre yerleştirilmiş olan öğrenciler kontenjan eksikliği bahanesiyle bölümlerine yerleştirilmiyor...

Eğitim gören öğrencilerden mesleki alan seçme ve yerleştirmede bağış adı altında para talep ediliyor. Öğrenciler seçtikleri halde bu alanlara ücretini ödeyemedikleri için kayıtları yapılamıyor. Devlet okullarının ücretsiz oluşları nerde kaldı?

Aileler ise bu duruma seslerini çıkartamıyorlar. Çocuklarının okuldan atılma riskini göze alamayan aileler 750 TL den başlayan bağışı durumları varsa yapıyor. Yada maddi durumu olmayanlar ise çocuklarının başka bölümlere kayıtlarının yapılmasına ses çıkartamıyorlar.

Mesleki okullarda çocukların hayalleri ticarete dökülmüş durumda. Devletin Parasız olarak, verdiğini iddia ettiği eğitim hakkı nerde kaldı. ? Bu bağışlar Yasal mı ? Bunu bilen yetkiler olmasına rağmen Neden Kimse üzerine düşeni yapmıyor.?

VELİLER ÇOCUKLARINI OKULDAN MI ALMASI GEREKLİYOR?

Avrupa Birliği Gazetesi Haber Merkezi