Milli Savunma Bakanlığı'ndan acı haber: Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın şehit olduğunu duyurdu.

ANKARA-BHA

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden Pençe-Kilit Operasyonu sırasında yaşanan bir çatışmada bir askerimizi kaybettiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, teröristlerin operasyon bölgesine sızma girişiminde bulunduklarını ve çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın şehit olduğunu belirtti.

MSB açıklaması, "Kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, teröristlerin sızma girişimi sırasında şehadete ulaşmıştır." ifadelerini içeriyordu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 22 Eylül 2024 tarihinde şehit olan Abakay için başsağlığı dileklerini ileterek, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim." dedi.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, Pençe-Kilit 2 bölgesinde yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay için taziye mesajı yayımlandı. Valiliğin açıklamasında, "Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Muşlu hemşehrilerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz." ifadeleri yer aldı.