DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Muğla’da çevreyi korumak için 220 dava

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın doğal güzelliklerini koruma çabalarını sürdürüyor ve bu amaçla 220 çevre davası açtı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla, Türkiye’nin en değerli turizm merkezlerinden biri ve bu güzellikleri korumak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, çevreye yönelik yatırımlarını hız kesmeden devam ettirirken, aynı zamanda doğayı ve çevreyi tehdit eden düzenlemelere karşı da yasal mücadele veriyor. Açılan son davalarla birlikte çevre davası sayısı 220’ye ulaştı.

Muğla’nın eşsiz doğası, temiz havası ve mavi bayraklı plajlarıyla ülkenin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Aras, “Bu güzellikleri korumak, gelecek nesillere bırakmak hepimizin sorumluluğudur. Sürdürülebilir bir çevre politikası izleyerek, çevreye duyarlı projeler geliştirmeliyiz. Çevre yatırımlarımızla Muğla’nın doğal dokusunu korumaya devam ediyoruz. Yeşil alanların artırılması, atık yönetimi projeleri ve çevre bilincini artırmaya yönelik eğitim çalışmalarıyla doğamızı koruyoruz.” diye belirtti.

Başkan Aras, “Muğla’mız için hukuki mücadelemiz devam edecek.” diyerek, usulsüz imar uygulamalarına karşı yasal mücadele verdiklerini ve çevreye ve doğaya zarar verebilecek düzenlemelere karşı 220 dava açtıklarını ifade etti. “Doğal yaşam alanlarımızın tahrip edilmesini engelliyoruz. Hedefimiz, Muğla’nın doğal güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır. Bu amaçla çevre koruma çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak için hep birlikte çalışmalıyız.” dedi.

S Cemal SÜZEROĞLU

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Burdur'da turizmde öncü projeler

HIZLI YORUM YAP