Narin Güran’ın adli tıp raporu tamamlandı

Adli Tıp Kurumu, Narin Güran'ın "ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı" olarak öldüğünü belirledi.

ANKARA-BHA

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'ndeki bir dere yatağında hayatını kaybeden Narin Güran'ın ölümüne ilişkin adli tıp raporu tamamlandı. Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, otopsi raporu ve adli belgeleri inceleyerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

Raporda, mevcut tıbbi verilerle Narin Güran'a cinsel saldırı olup olmadığı tespit edilemediği belirtildi. Ölümün, kız çocuğunun kaybolduğu tarih olan 21 Ağustos'ta meydana geldiği ifade edildi.

Rapor, sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrasında hayvanlar tarafından gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, çocuğun ağız burun kapanması ve boynuna uygulanan basınç sonucu oksijensiz kalması nedeniyle hayatını kaybettiği konusunda kurul oy birliğiyle karar verdi.

Narin Güran'ın abisi Enes Güran'ın kolundaki diş izleri üzerine yapılan incelemeler sonucunda Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu'nun mütalaasının ise yarın açıklanması bekleniyor.