40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Almanya Federal Adalet Bakanlığı’nın görevlendirdiği tarih komisyonu bugün yayınladığı raporda, Nazi döneminde yargıçlık yapan ve yüzde 77’sinin NSDAP üyesi olan hukukçuların Federal Almanya’da 1945 sonrasında da görev yapmaya devam ettikleri ortaya çıktı.
‘EN FAZLA NAZİ HUKUKÇU 1957’DE GÖREVLENDİRİLDİ’
Feredal Adalet Bakanı Heiko Maas’ın görevlendirdiği Tarih Komisyonu’nun başkanı hukukçu Christoph Safferling’in Süddeusche Zeitung’a verdiği demeçte, savaş sonrasında bakanlık bünyesinde Nazi hukukçuların devlet memuru olarak görevlendirilmeye devam edildiğini ifade ederek şu çarpıcı bilgiyi verdi: ”En fazla Nazi hukukçunun çalıştığı dönem 1957 yılıdır ve bu NSDAP üyesi hukukçular en yüksek oranda da Bonn Adalet Bakanlığı’nda görevlendirilmiştir.”
Örneğin, Nazilerin iktidarın olduğu dönemde tanınmış bir ‘hukukçu’ olan Eduard Dreher, savaş sonrasında da kariyerini korumuş hatta dönemin en etkili anti-komünist dosyaların savcısı olarak isim yapmıştı.
Bir başka tanınmış Nazi hukukçu ise Heinrich Ebersberg’dir. Ebersberg de savaş sonrasında kariyerini koruyup, önemli davalara bakmıştır. Heinrich Ebersberg, Nazi iktidarı döneminde işlenen cinayetlerden haberdar olmadığını açıklamıştı sonraki yıllarda.
Tarih komisyonun bugün kamuoyu ile paylaştığı raporun adı ”Rosenburg Dosyası”.
FEDERAL ADALET BAKANI HEİKO MAAS: ‘İKİNCİ SUÇ’
Federal Adalet Bakanı sosyal demokrat Heiko Maas raporu açıklarken, ”ikinci suç”dan söz ederek, ”bakanlığımız bünyesinde işlenen suçları kabul ediyoruz” açıklamasında bulundu.
KOMÜNİSTLER HAKLI ÇIKTI
Savaş sonrası Federal Almanya’da bütün bakanlıklarda, ordu ve polis teşkilatında konumlarını koruyan Naziler konusunda Alman solunun kınama ve eleştirileri bugüne dek hep ya reddedilmiş ya da görmezden gelinmişti. Rosenburg Dosyası ile ortaya çıkan gerçekler, Alman komünistlerinin haklı olduğunu kanıtlamıştır.
Soğuk savaşın sırları : MKultra Zihin Kontrol Projesi
Şile’de Keten Hasadı Gerçekleştirildi
Yaz Sezonunda Pisliklerinizi Doğaya Bırakmayın !!!
YALOVA’NIN DOĞAL ZENGİNLİKLERİNİ MARKALAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Şile Belediyesi işyerlerine jeneratör hizmeti vermeye mi başladı?
ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME
MÜFTÜ İSHAK YILDIRIM PROTESTO EDİLDİ
Orka Holding, teknolojik üretim üssüyle Avrupa lideri
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da: Ege'yi bir 'barış denizi' haline getirme hedefi
Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.