NET HABER-SEN’E SORUŞTURMA!!

NET HABER-SEN'e SORUŞTURMA! NET BASIN YAYIN ve İLETİŞİM HİZMET KOLU KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bu haksızlığı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruyuz!

NET HABERLER, iyi niyetli tüm uyarı ve ikazlarına rağmen ”NET HABER-SEN” mağduriyetimizi sonlandırmamış ve halen hak sahibi olduğumuz tescilli markanın ismini haksızca kullanmayı sürdürmüştür. Bundan mütevellit tarafımızca NET HABER-SEN hakkında yasal işlem başlatılmıştır ve marka ismi ihlaline ilişkin gelişen bu üzücücü olaya yönelik bir deklerasyon yapmak zorunda kalınılmıştır. Yaşanan bu haksızlığı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruyuz.

Konuya ilişkin detaylar ve açıklama ise şöyledir:

KAMUOYUNA DUYURU!

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI FİKRİ VE SINAİ HAKLARI SORUŞTURMA BÜROSU, ‘NET HABER-SEN’ hakkında marka tecavüzünden soruşturma açtı! Fikri ve sınai hak sahibi ‘NET HABERLER’ Olan markayı haksız ve hukuksuz şekilde kullanan NET HABER-SEN hakkında suç duyurusunda bulunuldu!

Tescilli olan “NET HABERLER” İsimli markamız haksız ve hukuksuz bir şekilde kullanılmaktadır. Resmi izin ve marka tescili bulunmadığı halde internet sağlayıcısı üzerinden yayıncılık faaliyetlerini sürdürmeye devam ederek fikri ve sınai mülkiyet hakkına tecavüz eden şüphelilerden şikayetçi olduk.

NET HABERLER olarak, T.C. Adalet Bakanlığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu 2023/48 esas nolu yayıncılık Mevkute beyannamesi ile ulusal alanda habercilik faaliyetleri yürütmekteyiz. Cumhurbaşkanlığı 6906 sayılı kararname ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve iktisadi teşekkülü Birlik Haber Ajansı’nın kurucu üyesidir.

NET HABERLER, “2023/055964” başvuru nolu ve “2023 055964” sayılı tescil numarası ile “14.04.2024” tarihinde “08,15,16,35 ve 38.Sınıf Radyo ve televizyon yayın hizmetleri; Haberleşme hizmetleri (internet servisi sağlama hizmetleri dahil) ve Haber ajansı hizmetleri alanında 10+10 olmak üzere kesintisiz 20 yıl süre ile marka sahibidir. Tüm bu nedenlerle fikri ve sınai mülkiyet kanunu kapsamında söz konusu markanın hukuki olarak tüm yasal hak sahibidir.

Resmi makamlarda aslen “NET BASIN YAYIN ve İLETİŞİM HİZMET KOLU KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKASI” ismiyle anılan, ancak; “NET HABER” şeklindeki logo ve yazım biçimiyle de kendisini kamuoyunda PR/tanıtan NET HABER-SEN, haber/yayıncılık faaliyetlerini sürdürerek sınai mülkiyet haklarımızı ihlal etmektedir.

Oysa ki; WWW.NETHABERSEN.ORG içinde “NET HABER” ibaresi başında bulunan domain ile ayrıca kendisini NET HABER” şeklindeki logo ve yazım biçimiyle kamuoyuna açık alanda ve internet sağlayıcısı üzerinden deklare eden oluşum Türk patent ve marka kurumundan tescilli bir kararı bulunmadığı gibi isim hakkına ilişkin hiçbir marka başvurusu da bulunmamaktadır.

Kaldı ki; marka tecavüzünde bulunan NET HABER-SEN'e ait internet sitesinin iletişim bölümündeki +0 (555) 231 19 16 nolu gsm hattı üzerinden aranmıştır. Bu aramada kendisini “NET HABER-SEN Yönetim Kurulu Başkanı” olarak tanıtan “Erol AKYÜZLÜ” isimli kişi ile konuya ilişkin görüşme sağlanmıştır.”

Söz konusu bu görüşmede Erol AKYÜZLÜ, tarafımızdan özür dilemek suretiyle markamıza yönelik yapılan bu haksızlık ile mağduriyetin giderilmesi hususunda gereğinin ivedilikle yapılacağını beyan etmiştir. Ancak, bu görüşmede verilen sözler tutulmadığı gibi tarafımıza herhangi bir dönüş de yapılmamıştır. Bu yaşananlardan dolayı artık, kendilerine bu durumun hukuki olmayan ve haksız bir şekilde markamıza ilişkin yasal haklarımızın ihlal edildiğine yönelik Net Haberler isimli medyamızın resmi iletişim maili olan bilgi@nethaberler.com e-posta adresinden, NET HABER-SEN medyasının resmi internet haber sitesinin iletişim bölümünde bulunan info@nethabersen.org isimli e-posta adresine ilgili marka tecavüz/ihlalin ve mağduriyetin sonlandırılması için uyarı/ikaz içerikli bir e-mail iletildi.

Nitekim ilettiğimiz bu e-posta/mail sayesinde söz konusu NET HABER-SEN sendikasının hukukçusu olduğunu söyleyen bir avukat ihbar hattımızı arayarak mağduriyetin giderilmesi ve gereğinin yapılması noktasında NET HABER-SEN yönetimine konuyu aktaracağını beyan etti. Ancak, NET HABER-SEN sendikasından yine bir dönüş sağlanmamıştır. Yasal olmayan biçimde habercilik faaliyetlerini hukuksuzca halende sürdüren Erol AKYÜZLÜ tüm bu iyi niyetli duruşumuzu suistimal etmiştir. Tüm bu nedenlerlen dolayı gazetecilik faaliyetlerimize yönelik yapılan bu hukuksuz ve haksızlık nedeniyle suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bize başkaca bir yol bırakılmamıştır. Suçtan zarar gören olarak tarafımız artık hukuki zemine itilmiştir. Marka tescilli isim hakkımızın hukuksuz bir şekilde kullanarak kamu kuruluşlarını sözde temsil ediyor gibi haber akışını sağlamaya etmeye devam eden NET HABER-SEN sendikası ve yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunda bırakıldık.

Kaldı ki; söz konusu yapı (NET HABER-SEN SENDİKASI) devletimizin PTT (Posta Telgraf Teşkilatı) gibi bazı güzide kurumlarına eleştirel ve olumsuz yöndeki yorumlar içeren haberleri yayınlamak suretiyle yıpratmaktadır.

Zaten, konuya ilişkin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan bakanımızın özel kalem müdürlüğü riyasetinde iddialara yönelik şüpheliler hakkında idari anlamdaki inceleme başlattığı da tarafımıza aktarılmıştır.

Nitekim haklarında soruşturma açıldığını öğrenen sendika yöneticileri sitesindeki bazı haberleri apar topar silme yoluna gittiği çok manidardır!

Fikri ve Sınai Mülkiyet haklarının ihlali ile patent ve markaya yönelik hak tecavüz eden, Patent ve Marka tescilli isim hakkının hukuksuz bir şekilde kullanarak kamu kuruluşlarını sözde temsil ettiğini beyan eden NET HABER-SEN hakkındaki şikayetimiz nezdinde İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI FİKRİ VE SINAİ HAKLARI SORUŞTURMA BÜROSU RİYASETİNDE soruşturma açılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.