Nevşehir'de 'duvar resimlerini koruyacak' uluslararası iş birliği

NEVŞEHİR-BHA

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, NEVÜ, Kapadokya Alan Başkanlığı, Nevşehir Müze ve Ürgüp Müze Müdürlüğü ile İtalya Tuscia Üniversitesi ve Japonya Tsukuba ve Kanazawa Üniversiteleri iş birliğiyle hayata geçirilen projeleri yerinde inceledi.

Paşabağ ören yerinde bulunan Aziz Simeon Kilisesi’ndeki Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü ile Tsukuba Üniversitesi uzmanları ve NEVÜ Sanat Tarihi Bölümü iş birliğinde yürütülen iklim araştırması ve duvar resimleri koruma çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Aktekin, NEVÜ'nün miras koruma alanındaki faaliyetlerine olan desteğini vurguladı.

Rektör Aktekin, Nevşehir Müze ve Ürgüp Müze Müdürlüğü sorumluluk alanında gerçekleştirilen bir başka proje olan Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü ile Kanazawa Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü iş birliğinde yürütülen 3 boyutlu dijital belgeleme ve sanal restorasyon projesi için hazırlanan görselleri de inceledi.

Farklı disiplinlerden uzmanların yer aldığı bu projelerin önemine değinen Rektör Aktekin, Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olarak Doğal ve Kültürel Mirasın korunması ile ilgili yapılan her türlü çalışmayı destekleyeceklerini belirtti.