Öğrenci ulaşım desteği bu yıl da devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirilen Ulaşım Desteği’nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini açıkladı.

Öğrenci Ulaşım Desteği Programı Devam Ediyor

ANKARA-BHA

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği programıyla, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası yolculuk masraflarını karşıladıklarını duyurdu.

2022 yılında başlatılan programın, bugüne kadar 100.000'den fazla öğrenciye fayda sağladığını vurgulayan Bakan Göktaş, sosyal yardım alan ailelere mensup öğrencilerin yılda dört kez, gidiş-dönüş olmak üzere ulaşım giderlerini karşıladıklarını belirtti.

"Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitimlerine daha rahat devam edebilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu amaçla, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının ulaşım masraflarını karşılayan Ulaşım Desteği programı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limiti tek yön için 1.250 TL olacak. Şu ana kadar yaklaşık 60.8 milyon TL'lik kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldı," dedi Bakan Göktaş.

Ulaşım Desteği programıyla öğrencilere ve ailelerine destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Bakan Göktaş, "Toplumun her kesimine ulaşan bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek, ihtiyaç duyanların yanında olmaya devam edeceğiz," diye konuştu.

Başvurular, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencinin ailelerinin ikamet ettiği bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmalıdır.