36,6088$% 0.05
39,9296€% 0.15
47,5159£% 0.15
3.467,14%0,46
2.947,75%0,48
10.705,62%1,18
Uygulanmaya başlandığı günden bu yana verimliliği tartışma konusu olan okullardaki bitişik eğik yazı (el yazısı) uygulamasını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mercek altına aldı.
Bakanlık, yaklaşık 10 yıldır okullarda uygulanan bitişik eğik yazı uygulamasını öğretmenlere soracak. Bazı velilerden gelen ‘el yazısı kaldırılsın’ taleplerini değerlendirmeye alan Bakanlık, ilkokul ve ortaokul düzeyinde bitişi eğik yazı kullanımının değerlendirilmesi amacıyla ‘Bitişik Eğik Yazı Kullanımının Değerlendirilmesine Yönelik Anket Formu’ hazırladı.
Öğretmenlere, ‘uygulamanın devamlılığı açısından vereceğiniz cevap önem arz etmektedir’ diye seslenen Bakanlık, öğretmenlere 17 soru yönetti. Ankette, “Ders dışındaki bireysel yazışmalarınızda hangi yazı türünü tercih ediyorsunuz” şeklinde öğretmenlere bir soru yönelten Bakanlık, bitişik eğik yazıyı mı yoksa dik temel yazıyı mı öğretmenin daha kolay olduğunu sordu. ‘Hiç katılmıyorum, katılmıyorum, kararsızım, katılıyorum, tamamen katılıyorum’ seçenekleriyle soruların cevaplanmasını isteyen Bakanlık, ‘Ders kitaplarındaki yazılarda bitişik eğik yazı kullanılmalı’, ‘Öğrenciler bitişik yazıyla daha kolay yazı yazmaktadır. Öğrenciler bitişik eğik yazıyı severek yazmaktadır’, ‘Bitişik eğik yazı uygulamasına diğer eğitim kademelerinde (ortaokul ve lise) devam edilmelidir’, ‘Bitişik eğik yazı uygulaması öğrencilere ayrı bir ders kapsamında öğretilmelidir’ şeklindeki önerilere öğretmenelerin bakışını sordu. (Türkiye)
Demirtaş'tan Rusya ziyareti sonrası açıklama
Sultangazi’de Ramazan Boyunca Her Akşam Çocuklara Şenlik Var
Ramazan’a özel Eyüp güveci atölyesi
Soğuklar Geliyor! Yağış gelecek
Sigortacılığın yeni stili Steel Sigorta ve Reasürans Brokerliği Gaziosmanpaşa’da.
Bulgaristan’a İlk Gönül Sofrası Kuruldu
İnsan Hakları Kurulu, ne işe yarar
SEVGİ VE UMUDUN GÜCÜ
Teknoloji Bağımlılığının Geldiği Nokta
Çocuklar Tekne Orucuyla Ramazan’ın ruhunu yaşıyor
ÇOCUKLARA CAMİLERİMİZİ SEVDİRECEĞİZ DİYE İŞİ ÇIĞIRINDAN ÇIKARANLAR
Geleneksel İlim Yayma Cemiyeti iftar programı yapıldı
DANA ETİ DİYE KANATLILARI YEDİRMİŞLER
MİLLETİ ZEHİRLEYEN FİRMAİALRIN İSİMLARİ
BU FİRMANIN ADINI GÖRDÜĞÜNÜZ HİÇ BİR ÜRÜNÜ ALMAYIN ERTÜRK ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA VE GIDA KATKI MADDELERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MİLLETİN SAĞLIĞINI HİÇA SAYMIŞ
Eyüpsultan’da Ramazanı yakala, ödülü kap
TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR (Aynı Değeri Taşımayan Madde Ekleyen firmalar)
Toprak kaymasında hasar gören 6 binanın yıkımına başlandı
Eyüpsultan’da unutulmaz Ramazan geceleri
Sultangazi’den Bulgaristan’a İlk Gönül Sofrası Kuruldu
Maradona öldürüldü mü?
“Mehmetçik Orada Olmalı”
Şile Bezi El Dokuma Tezgahlarının Sesi Halk Eğitim Merkezinde Duyulmaya Devam Ediyor!..
Eyüpsultan Belediyesi’nden Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı iftar
Babasının başını taşla ezerek öldürdü.