Özgür Özel, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

ANKARA-BHA

CHP lideri Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı'na başvurarak Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek için izin talebinde bulundu. Bakanlık talebi değerlendirerek onay verdi ve ziyaretin 21 Ekim Pazartesi günü gerçekleşmesi planlanıyor.

Bu ziyaret, siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırması bekleniyor. Hem siyasetçiler hem de kamuoyu, Özel'in Demirtaş ile yapacağı görüşmenin içeriğini ve olası açıklamaları yakından takip ediyor. Ziyaretin, Türkiye'nin siyasi atmosferini etkilemesi bekleniyor.

TBMM'nin yeni yasama dönemi açılışında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarını ziyaret ederek bazı milletvekilleriyle tokalaşması, siyasi çevrelerde yeni bir “normalleşme” döneminin başladığı şeklinde yorumlanmıştı. Bahçeli daha sonra bu hamlesinin kardeşlik amacıyla yapıldığını belirterek yeni bir çözüm süreci iddialarına tepki göstermişti. Özgür Özel de Bahçeli'nin bu adımını olumlu karşılayarak, "Devlet Bey doğru yolda, el uzatmak iyidir, el sıkışmak iyidir, konuşmak kavgadan iyidir, diyalog kuru inattan iyidir" demişti.

Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş'a yapacağı ziyaret, son dönemde siyasi alanda gözlemlenen bu yeni gelişmelerin ardından gerçekleşecek.