Özgür Özel: "Esad genel af ilan etti ne bekliyorsun?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki halk buluşmasında iktidara seslendi. "Esad genel af ilan etti. Ne bekliyorsun? Hemen git, gerekli teminatları al," şeklinde konuşan Özel, "Avrupa elini taşın altına koymaya hazır, yeter ki bir çözüm olsun. Bu insanların güvenliğini sağlamak için söz alalım. Zaten af çıktı, oraları yaşanabilir hale getirelim. Hızla, coşkuyla bu sığınmacıları memleketlerine gönderelim. Bu işin başka bir çaresi yok," dedi.

ANKARA-BHA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Defne ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Osmaniye ve Hatay'a yaptığı ziyaretin bir parçası olarak düzenlenen buluşmada, Özel, sığınmacı sorununa dikkat çekerek iktidara çağrıda bulundu.

"Esad genel af ilan etti. Artık beklemek yok! Hemen gerekli adımlar atılsın ve bu insanlar güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönebilsin. Avrupa da çözüme hazır, yeter ki bir çözüm olsun. Bu insanlar için güvenlik garantisi sağlanmalı, af çıktıktan sonra bölge yaşanabilir bir hale getirilmeli. Vakit kaybetmeden, hızla bu sığınmacıları ülkelerine gönderelim. Başka çare yok." diyen Özel, "Sığınmacıları Esad'a gönderme çabaları yerine evlatlarımızın çalışabileceği iş imkanları yaratılmalı." şeklinde konuştu.

Özel'in bu ziyareti sırasında MYK üyeleri, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da onunla birlikteydi.

Resim