Param, 2024'ün üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı

Param Kurucusu ve CEO'su Emin Can Yılmaz: "Müşteri memnuniyetini odağımıza alarak ve güvenlerini sürekli kazanarak elde ettiğimiz bu başarıyı daha da ileri taşımayı 2024 yılını da rekorlarla geride bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

ANKARA-BHA

Param, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde işlem hacimlerinde önemli artışlar kaydettiğini duyurdu. Şirket açıklamasına göre, ParamPOS işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %100 artışla 90,4 milyar liraya ulaşırken, ParamKart işlem hacmi ise %97 artışla 8,5 milyar liraya yükseldi.

ParamPOS ile yapılan işlem sayısı da geçen yıla göre %35 artış göstererek 70,2 milyona ulaştı. Bu işlemlerin yaklaşık %35'i taksitli, %65'i ise tek çekim olarak gerçekleşti.

Ortalama sepet tutarı geçen yılın üçüncü çeyreğine göre %47 artış gösterirken, en yüksek harcama 20 Ağustos'ta yapıldı.

Banka kartı işlem hacmi %80, kredi kartı işlem hacmi ise %111 arttı. Üçüncü çeyrekte ParamPOS ile en fazla işlem yapılan sektörler sırasıyla marketler, muhtelif ve spesiyalite perakende satış dükkanları ve restoranlar oldu.

ParamKart ile yapılan işlem sayısında %6, işlem hacminde ise %97'lik bir büyüme yaşandı. ParamKart ile en fazla harcama yapılan sektörler sırasıyla marketler, hizmet sektörü ve restoranlar oldu, bu da tüketici alışkanlıklarını yansıtıyor.

ParamKart ile yapılan harcamaların büyük çoğunluğu, önceki yıllarda olduğu gibi İstanbul'da gerçekleşti. Harcama oranlarında İstanbul'u sırasıyla Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli izledi. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde en çok harcama yapılan gün 11 Eylül oldu.

Param Kurucusu ve CEO'su Emin Can Yılmaz, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde büyümelerini sürdürerek fintek ekosistemindeki lider konumlarını güçlendirdiklerini belirtti. Yılmaz, üçüncü çeyrekte elde ettikleri verilerle yeni rekorlar kırdıklarını ifade ederek, "ParamPOS işlem hacmi %100 artışla 90,4 milyar liraya ulaşırken, ParamKart işlem hacmi %97 artışla 8,5 milyar liraya ulaştı. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ve güvenlerini kazanarak elde ettiğimiz bu başarıyı daha da ileri taşımayı ve 2024 yılını da rekorlarla kapatmayı hedefliyoruz. Üreticiden tüketiciye kadar uçtan uca entegre finans hizmetleri sunarak bireysel ve kurumsal müşterilerimiz için finansın teknolojiye dokunduğu her noktada değerli çözümler üretmeye devam edeceğiz." dedi.