Polonya Büyükelçiliği'nden Avrupa Miras Günleri mesajı: "Ankara sevdalısı olacaksınız"

Avrupa Miras Günleri kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen  “Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler” başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" başlıklı fotoğraf sergisi, Avrupa Miras Günleri kapsamında ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun iş birliğiyle gerçekleştirildi. Serginin açılışına, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas ve Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski katıldı.

Sergide, Avrupa Birliği ve Üye Devletleri tarafından Türkiye ile birlikte yürütülen ortak kültürel miras projelerinde yer alan fotoğraflar sergilendi. Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, "Ankara sevdalısı olacaksınız sloganıyla bu yıl 3. Avrupa Miras Günleri etkinliğini kutluyoruz" dedi.

Sadowski, "Ankara'nın tarihini yeniden keşfedeceğimiz bu etkinlik için kapılarını açıyor" diyerek katılımcıları sergiyi keşfetmeye davet etti. "Ortak geçmişimizi ve bizi zenginleştiren zengin kültürel dokuyu keşfetmenin keyfine varın" diyen Sadowski, "Her bir fotoğrafın altındaki hikaye, bizi birleştiren ortak mirasımızı anlamaya davet ediyor" sözlerini ekledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas ise konuşmasında AB ve Türkiye arasındaki iş birliği ve ortak mirasa vurgu yaptı. "Bu projeler, Türkiye ve AB'nin desteğiyle yürütülüyor" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükelçilik Heyeti ve gazeteciler sergiyi gezdi.