DOLAR

36,6177$% 0.08

EURO

39,8181% -0.15

STERLİN

47,4720£% 0.04

GRAM ALTIN

3.468,62%0,50

ONS

2.947,57%0,48

BİST100

10.733,49%1,45

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Ramazan’a özel Eyüp güveci atölyesi

Eyüpsultan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (ESMEK) kursiyerlere, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını süsleyecek birbirinden güzel ve leziz yiyeceklerin yapımı öğretiliyor. Bu kapsamda Eyüp ESMEK’te kursiyerlere Eyüp güveci yapımı öğretildi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına özel ESMEK’lerde Eyüpsultan Belediyesi tarafından kadınlara yönelik birçok atölye düzenleniyor.  

RAMAZAN PİDESİNDEN PERDE PİLAVINA BİRÇOK LEZZET

Ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından Ramazan pidesi, Ramazan şerbeti, güllaç, bayram tatlısı, kıymalı pide, perde pilavı ve badem pare gibi lezzetli yiyeceklerin yapımı, yapım sırasında dikkat edilmesi gereken önemli detaylar uzman eğitmenler tarafından kursiyerlere tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor.

GÜVECİN TÜM PÜF NOKTALARI ÖĞRETİLDİ

Eyüp ESMEK’te yapılan çalışmada kursiyerlere Eyüp güveci yapımı öğretildi. Eyüpsultan’a özgü markalaşmış bir ürün haline gelmiş güveç yapımında en çok nelere dikkat edilmesi gerektiği, hamurunun kıvamı, iç harcına konulacak malzemeler ve güvecin lezzetlendirilmesindeki püf noktaları gösterildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çocuklar Tekne Orucuyla Ramazan’ın ruhunu yaşıyor

ZAFER PARMAKSIZ EMRE ÇARŞIM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.