Rıza Sarraf hakkında zorla getirme kararı
İş adamı Rıza Sarraf’a yönelik şantaj iddialarına ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmada ifade veren sanık, para istediği iddialarını reddederken mahkeme, duruşmaya katılmayan şikayetçiler Rıza Sarraf ve çalışanı Abdullah Happani hakkında zorla getirme kararı verdi.
İş adamı Rıza Sarraf ve çalışanı Abdullah Happani’nin şikayeti üzerine İrfan Özsoy hakkında ’şantaj’ suçlamasıyla açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Özsoy hazır bulundu. Şikayetçiler Sarraf ve Abdulah Happani’nin katılmadığı duruşmada Rıza Sarraf adına avukatı Ayten Hiçyılmaz salonda yer aldı.
Duruşmada kimlik tespitinin ardından ifade veren sanık İrfan Özsoy şantaj suçlamasını kabul etmediğini belirtti.
"AMACIM ŞİKAYETÇİLERİ YAZDIĞIM SENARYOYA İNANDIRMAKTI"
İnternet üzerinde mevcut bulunan belgelerden 300 sayfalık bir dosya hazırladığını belirten sanık Özsoy, "Bu dosyanın içerisinde 110 sayfalık Meclis Araştırma raporu da mevcut. Bu bilgiler internet üzerinde yer alıyor. Bu bilgiler adli makamlarda da mevcut olduğundan adli makamlara veririm gibi bir şey söylemedim. Amacım şikayetçileri yazdığım senaryoya inandırmaktı. Senaryom ise öğrenilmiş bilgilere inandırmaktı. Böyle bir izlenim yaratmış olabilirim ama para istemedim" dedi.
Hakimin savcılık ifadesinde ’amacının para koparmak olduğu’ şeklindeki beyanının hatırlatması üzerine sanık Özsoy, "Bir beklentim olduğu doğru ancak para istemedim" şeklinde konuştu.
"ŞANTAJ SUÇU GERÇEKLEŞMİŞTİR"
Duruşmada söz alan Sarraf’ın avukatı Ayten Hiçyılmaz ise şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Müvekkilinin şehir dışında olduğunu ifade eden avukat Hiçyılmaz, "Sanık müvekkilime gönderdiği mektupta söz konusu dosyaya anlaşmaları halinde ortadan kaldırabileceğini belirtmiştir. Şantaj suçu gerçekleşmiştir" dedi.
Ara kararında duruşmayı erteleyen mahkeme, mazeretsiz bir şekilde duruşmaya katılmayan iş adamı Rıza Sarraf ve adamı Abdullah Happani hakkında zorla getirme kararı verdi.
İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli İrfan Özsoy’un takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturmasına ilişkin internette kısa süre yer alan bazı bilgileri indirerek dosyaladığı ifade ediliyor. Söz konusu belgeleri şikayetçiler Rıza Sarraf ve Abdullah Happani’ye gönderen Özsoy’un bu belgelerin kendisinde bulunan gizli belgeler izlenimi uyandırmaya çalıştığı ve anlaşmaları halinde bu belgeleri silebileceğini ifade ettiği anlatılıyor. İddianamede şüpheli Özsoy’un şantaj suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Kaynak : İHA