Sadaka Taşı Sosyal Market, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneğince 2 yıl önce kurulan Sadaka Taşı Sosyal Market, sağlık, gıda, tekerlekle sandalye ve eğitim konusunda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.


Yıl içerisinde düzenli aralıklarla gıda, kıyafet, temel ihtiyaç ve destekler gibi birçok sosyal yardımda bulunarak, ihtiyaç sahiplerinin gündelik yaşam kalitelerini belirli bir standartta oturtan Engelliler Derneği, sürekli her ay 60 ihtiyaç sahibine gıda ve temizlik malzemesi, 300 kişiye belli aralıklarla verilen gıda yardımı, yıl başından bu yana da 850 ihtiyaç sahibine Sadaka Taşı Sosyal Marketten gıda, tekerlekli sandalye ve temizlik malzemesi desteği verildi.

Dernek Başkanı Aslı Çam, marketin kurulduğu günden bu yana yüzlerce kişiye ulaşarak ihtiyaç sahibi aileler ve hayırseverler arasında köprü oluşturduğunu söyledi.

Osmanlı'dan miras kalan "Sadaka Taşı" kültürünün modern yansımasını topluma gösterdiklerini ifade eden Çam, şunları kaydetti. Sadaka taşı sosyal marketten faydalanıp ta evinden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın erzak ve yiyeceklerini evlerine biz ulaştırıyoruz dedi. Bunun yanı sıra rutin olarak her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlar sadaka taşı sosyal marketimize gelerek ücretsiz alışveriş yapıyorlar dedi.