Şah Kartallarına Özel Koruma

TREDAŞ, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle doğadaki hayvanların korunmasının önemine vurgu yaparak, sunulan elektrik hizmetinin yanında, doğa ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Edirne-BHA

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), uzun yıllardır elektrik hatlarından kaynaklanan tehlikelerin önlenmesi için projeler yürütüyor. Bu yıl ise, tehlike altında olan Şah Kartallarının korunmasına odaklanan özel bir proje başlattılar. Ayrıca, hurda armatür başlıklarından sokak hayvanları için mama ve su kapları oluşturan sosyal sorumluluk projeleri de devam ediyor.

TREDAŞ, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde 1,3 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Trakya Bölgesi'nin elektrik dağıtım şirketidir. Çevre dostu çözümler geliştirmeye ve hayvanların korunmasına büyük önem veriyorlar. TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, "Sadece Dünya Hayvanları Koruma Günü gibi özel günlerde değil, her zaman doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

FOTO1 1 | Edirne Ahval GazetesiFOTO1 1 | Edirne Ahval GazetesiTREDAŞ’tan hayvanların korunmasına özel destek | Edirne Ahval Gazetesi

Şah Kartalları ve diğer türler için güvenli bir çevre

TREDAŞ'ın doğa dostu projeleri devam ederken, bu yıl Şah Kartalları'nın korunmasına odaklanan yeni bir proje başlatıldı. 2021-2024 yılları arasında yapılan yatırımlarla kuşlar için güvenli enerji hatları oluşturuldu. Kuşkonmaz montajı, iletken ve izolatör izolasyonları gibi önlemler alındı. Bilgili, "Şu ana kadar 800'ün üzerinde leylek yuvası inşa ettik. Yuvaların sürekliliğini sağlamak için bakım ve onarım çalışmaları da yapıyoruz. Saha çalışmalarımızı gerçekleştirirken, kuşların üreme dönemlerinde herhangi bir çalışma yapmamaya dikkat ediyoruz. 2016 yılından beri “Kuş Koruma Planı” ile göçmen kuşların ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan türlerin korunmasına destek veriyoruz. Doğa ve Kültür Derneği (DOKU) ile iş birliği yaparak, Şah Kartalları için izolasyon çalışmalarına başladık." dedi.

FOTO3 3 | Edirne Ahval GazetesiFOTO3 3 | Edirne Ahval GazetesiTREDAŞ’tan hayvanların korunmasına özel destek | Edirne Ahval Gazetesi

Hurda armatürlerden patili dostlar için mama kapları

TREDAŞ'ın sokak hayvanları için başlattığı "Enerjimiz Küçük Dostlarımız İçin" projesi de hızla büyüyor. Şirket, kullanım ömrünü tamamlamış armatürleri geri dönüştürerek hayvanlar için mama ve su kapları yaratıyor. Proje, çalışanların aktif katılımıyla daha da genişliyor. Bilgili, "Trakya'nın farklı bölgelerine 400'den fazla mama ve su kabı yerleştirdik. Çevreye duyarlı yaklaşımımızla, bu projeleri daha da geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

FOTO4 | Edirne Ahval GazetesiFOTO4 | Edirne Ahval Gazetesi"