Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Antalya TEKNOFEST'te

Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İnanıyorum ki buralarda geleceğin Aziz Sancarları var, geleceğin Selçuk Bayraktarları var. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak, Türk gençliğinin hayallerini, ufkun ötesine taşıyan Alper Gezeravcı gibi tarihi adımları, milletimizle buluşturacak nice gencimiz var" dedi.

ANTALYA-BHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'in Antalya ayağını ziyaret etti. Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları Finali'nde bulunan Bakan Kacır, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik ve Tuba Vural Çokal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin'in eşliğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir yazı görseli olabilir

'TEKNOFEST, Her Yıl Kendi Rekorunu Geçiyor'

Bakan Kacır, TEKNOFEST'in 2018'den bu yana düzenlenen ve Milli Teknoloji Hamlesi'nin gençlerle buluşma platformu olduğunu vurguladı. Bu yıl Akdeniz şehirlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST'te 49 yarışmanın 25'inin finalinde, yaklaşık 5 bin gençle buluştuklarını ifade etti. 2018 yılında 14 yarışmada 4 bine yakın takım ve 1 milyon genç katılım varken, bu yıl 49 yarışmada 770 binden fazla takım ve 1 milyon 600 binden fazla genç katılımla TEKNOFEST'in her yıl rekor kırdığını belirtti.

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

'Gençlerimizle AR-GE Ordusunu Genişletiyoruz'

TEKNOFEST'in Türk gençliğinin Milli Teknoloji Hamlesi'nin öncüsü olmaya devam edeceğini belirten Bakan Kacır, yarışmadan doğan teknoloji girişimlerinin de arttığını gözlemlediklerini ifade etti. Türkiye'nin geleceğinin teknoloji hamlesi ve AR-GE ile inovasyon ekosistemini güçlendirmekle daha parlak olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 22 yılda Türkiye'nin dört bir yanına teknoparklar inşa edildiğini ve teknopark sayısının 2'den 202'ye, faaliyet gösteren firma sayısının da 60'tan 15 bin 500'e yükseldiğini belirtti. Türkiye'nin bugün 270 binden fazla insandan oluşan bir AR-GE ordusuna sahip olduğunu ve TEKNOFEST'e katılan gençlerle bu orduyu daha da genişlettiklerini söyledi.

Bir 8 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Gençlere 85 Milyon TL'lik Destek

Bakan Kacır, bu yıl TEKNOFEST'e 30 milyon TL'lik ödül desteği ve 55 milyon TL'lik malzeme ve ekipman desteği sağladıklarını ifade ederek gençlerin yanında olduklarını vurguladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ve 100'den fazla paydaş grubuyla birlikte gençlerin projelerine destek olmak için çalıştıklarını belirtti. Bu yıl TEKNOFEST'te kuantum teknolojileri, nükleer enerji teknolojileri, yapay zeka büyük dil modeli, finans teknolojileri ve hava savunma sistemleri yarışmalarının ilk kez düzenlendiğini açıkladı.

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Heyecan

Geçen ay Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında alınan önemli bir karar doğrultusunda, Türkiye'nin çelik kubbe projesinin yerli ve milli olarak geliştirilmesine yönelik adımları hızlandırdıklarını ifade eden Bakan Kacır, TEKNOFEST'te yetişen gençlerin savunma sanayi, sağlık teknolojileri, eğitim, tarım, finans teknolojileri ve enerji teknolojileri gibi alanlarda projelerle Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceklerini belirtti. Bu yıl sadece Antalya'da değil, İzmir, Isparta, Mersin, Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Kocaeli'nde de yarışmalar düzenlenerek TEKNOFEST'in heyecanı Türkiye'nin dört bir yanına taşındığını söyledi. TEKNOFEST'in geleceğin Aziz Sancarları, Selçuk Bayraktarları ve Alper Gezeravcıları yetiştirdiğini ve Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “TEKNOFEST'ten çıkan geleceğin Aziz Sancar'ları, Selçuk Bayraktar'ları, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak” - Antalya Hakkında