DOLAR

34,2816$% 0.1

EURO

37,6966% 0.24

STERLİN

44,8962£% 0.12

GRAM ALTIN

2.915,39%0,21

ONS

2.641,50%-0,03

BİST100

9.031,64%-0,85

a

Sanayicilere Büyük Kolaylık; Başvurular Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Sanayi yatırımlarını hızlandırmak için Organize Sanayi Bölgelerinde yeni bir uygulama başlatıyoruz.

BHA-ANKARA

Sanayicilerimize yatırım yeri seçenekleri sunmak ve fiyat artışlarını engellemek için Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

Bu düzenlemeyle OSB’lerin daha şeffaf yönetileceği ve sanayicilerin daha kolay yatırım yeri bulabileceği vurgulandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinesinde 133 OSB’de bulunan 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekarelik alan yatırımcılara tahsis edildi. Ayrıca, 6 OSB’de ise 2 milyon metrekarelik alan ön tahsise açıldı.

Bakanlık, geçen ay OSB yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle sanayicilerin yatırım yeri bulmalarını kolaylaştırdığını duyurmuştu. Yeni düzenlemenin ilk uygulaması olarak, her ayın ilk pazartesi günü, tüm boş OSB parsellerinin çevrimiçi olarak yatırımcılara tahsis edileceği belirtildi.

Bu uygulama, yatırımların hızlanması ve arsa fiyatlarında olası yükselişin önlenmesi amacıyla başlatıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada düzenlemeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bugün, sanayi yatırımlarını hızlandırmak için OSB’lerde yeni bir uygulama başlatıyoruz. 133 OSB’de 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi eşzamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor. Tahsis başvuruları 3 hafta sürecek. Ayrıca, 6 OSB’de 2 milyon metrekarelik alan ön tahsise sunuluyor. OSB’ler daha şeffaf yönetilecek, sanayicilerimiz yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişecek. Hayırlı olsun.”

PARSELLERDE ÇEVİRİMİÇİ TAHSİS DÖNEMİ

Yeni yönetmelik kapsamında, yatırıma uygun yeni sanayi alanları ve altyapısı tamamlanmış parseller düzenli olarak duyurulacak. Tüm boş OSB parselleri her ay çevrimiçi tahsise açılacak.

İlk ilanlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve OSB’ler tarafından koordineli olarak duyuruldu.

OSB’lerde Arsa Tahsisi ve Ön Tahsis Duyuru Linkleri:

https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/osblerde-arsa-tahsisi-yapilacak-parsellere-iliskin-duyuru

https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/osblerde-on-tahsisi-yapilacak-alanlara-iliskin-duyuru

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cudi Dağında 10 Adet M79 Tanksavar Füze Ele Geçirildi

HIZLI YORUM YAP