Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın katiline istenen ceza belli oldu

Ümraniye'de yakalanan ve çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

ANKARA-BHA

İstanbul Ümraniye'de 23 Eylül 2024 tarihinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı.

Savcılık, Geçti'nin polis memuru Şeyda Yılmaz'ı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyor. İddianamede, Geçti'nin cinayeti "kadına karşı, kamu görevi nedeniyle, suçu gizlemek, delilleri yok etmek veya yakalanmamak amacıyla" işlediği belirtiliyor.

Aynı olayda polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'yi ağır yaralayan Geçti, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya. İddianamede, Geçti'nin annesi Pınar Geçti'yi de öldürmeye teşebbüs ettiği belirtiliyor ve bu suçtan da 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, Geçti'nin olay anında iki polis memuruna direnmesi nedeniyle "zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası da yer alıyor.

Savcılık, Geçti'nin suç geçmişi ve sosyal ilişkilerini dikkate alarak, verilecek cezaların indirimsiz uygulanmasını talep ediyor. İddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda, şüpheli Yunus Emre Geçti'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı ve ülkeyi yasa boğdu.