Semih Yalçın'dan Özgür Özel'e Anayasa tepkisi: "Aylak aylak sorular"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP ve Grup Başkanı Özgür Özel’i sert bir dille eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, CHP ve Grup Başkanı Özgür Özel'e yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Yalçın, CHP'yi gerçekleri çarpıtma ve manipüle etmede ustalaşmış bir parti olarak tanımlayarak, ikiyüzlülük, yalancılık ve sahtekârlıkta zirvede olduklarını iddia etti.

Özgür Özel'in HÜDA-PAR üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelttiği sorulara "aylak aylak" diyen Yalçın, Özel'in gerçekleri çarpıttığını ve önemsiz olayları abartarak yanıltıcı bir algı oluşturmaya çalıştığını belirtti. Yalçın, "Kelin mi perçemi olur?" diyerek Özel'in çabalarını boşuna ve anlamsız olarak değerlendirdi.

Yalçın, CHP'nin PKK'nın siyasi temsilcileriyle olan ilişkilerini saklamaya çalıştığını ancak bu gerçeğin örtülemeyeceğini savundu. Özgür Özel'in PKK terör örgütüyle işbirliğini meşrulaştırmaya çalışmasını sert bir dille kınayan Yalçın, CHP'nin milletin geleceği ve devletin birliği için tehdit oluşturduğunu iddia etti.

Yalçın, Özgür Özel'in Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili söylemlerini "densizlik" olarak nitelendirerek, hiçbir birey veya kurumun MHP'yi bu maddeler konusunda denetleyemeyeceğini, sorgulayamayacağını veya eleştiremeyeceğini ifade etti. Yalçın, MHP'nin yıllardır Anayasa'nın ilk dört maddesi konusunda kararlı duruşunu sürdürdüğünü ve asla taviz vermeyeceğini vurguladı.