SGK RAPOR ÖDEMESİ

Rapor kanundaki ismiyle geçici iş göremezlik olarak tanımlanır. Rapor parası da raporu olan kişilerin çalışmadığı dönemler için ödenen paradır. Rapor parası alabilmek içinde kişilerin bazı şartları tanıması gerekir. Ayrıca geçici iş göremezlik parası işveren tarafından değil devlet tarafından ödenir. SGK rapor parası almaya hak kazanan kişilerin SGK rapor ödemesi daha önceden PTT aracılığıyla ödenirken Temmuz ayının 9’u 2012 itibariyle artık Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesinden online ödeme olarak ödenmektedir. Bizlerde bu yazımızda sizlere SGK rapor ödemesi desteği almak için neler yapmanız gerektiğini ve SGK rapor ödemesi sayfasında neler yapmanız gerektiğini siz değerli okurlarımıza anlatıyoruz.

SGK Rapor Ödemesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

SGK Rapor Ödemesi Alınca Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  1. Eğer raporda teşhis ücreti yoksa SGK rapor ödemesi yapılmaz.
  2. Geriye dönük olarak 90 gün SSK primi yoksa SGK rapor ödemesi yapılmaz.
  3. Eğer raporun sebebi iş kazası gibi bir durum değilse boşuna beklemeden, bağlı olunan SGK’ ya sahsen gidilerek durumun iş kazasından kaynaklanmadığına dair taahhütname imzalanması için başvurulması gereklidir.
  4. Raporun alındığı hastane bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirim değil de bulunduğu yere yakın olan SGK’ya bildirim yaptıysa SGK rapor ödemesi yapılmayabilir.
  5. 20 günden fazla alınan raporlarda heyet raporu olmak zorundadır.
  6. Doktor kontrol edilme zorunluluğu ile rapor vermişse ve söylenilen tarihte kontrole gidilmezse SGK rapor ödemesi yapılmaz. Kontrol verilen bir raporun ise işbaşı tarihi verilerek mutlaka kapatılması gereklidir.
  7. Doğum öncesi raporlarda doğumun 32. haftasından 37. haftasına kadar çalışma kararı alınmışsa bunun mutlaka kuruma bildirilmiş olması gerekir.
  8. Doğum öncesi raporlarda bunun yanı sıra 32. haftası ve 37. haftasına kadar çalışılabilir raporu işveren tarafından SGK’ya elden bildirilmemişse kişi doğum öncesi SGK rapor ödemesini alamaz.
  9. İşyeri hekimleri en fazla 2 gün rapor verebilir.
  10. Bir doktor ise en fazla 10 gün rapor verebilir.

SGK Rapor Ödemesi Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

SGK Rapor Ödemesi Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!