Sivas'ta Bayrak Polemiği; Başkan Uzun: "Milli Değerlerimize Saldırı Kabul Edilemez!"

Sivas’ta Bayrak Polemiği!, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarındaki parkın tuvaletlerinin Türk Bayrağı şeklinde boyanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, olayı tüm ayrıntılarıyla araştırdıklarını belirterek “İlgili arkadaşımızın idari görevini hemen dün gece sonlandırdım ve soruşturma başlatılması talimatını verdim.” dedi.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, Sivas’taki bazı tuvaletlerin Türk Bayrağı renklerine boyandığı iddia edildi. Bu durumu öğrenen Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, kasıtlı olsun olmasın yapılan hatanın derhal düzeltilmesi talimatını verdi.

“TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM, KUTSALLARIMA LAF SÖYLETTİRMEM”

Olay, Yenişehir Kavşağı’ndaki ay ve yıldız figürünün yeniden boyanmasının hemen ardından yaşandı. Başkan Uzun, bu zamanlamanın tesadüfi olmadığına dikkat çekerek, “Göreve geldiğim günden beri milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı görev edindim. Sivas Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi ekledim, sokak aralarındaki trafoların ay ve yıldız figürleri ile estetik bir görünüme kavuşmasını sağladım. Şimdi de tarihi Kent Meydanı’ndaki baraka şeklindeki taksi durağını başka bir yere taşıyacağız. Ben bir gazi çocuğuyum ve şanlı bayrağımıza karşı duyduğum saygı ve sevgiyi kimse sorgulamasın.” dedi.

UZUN “ARTIK ALGIYLA ŞEHRİ YÖNETME DEVRİ SONA ERDİ”

Başkan Uzun, şehrin yönetiminde yeni bir anlayış benimsediklerini ve bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade etti. “Artık şehir algılarla değil, gerçeklerle yönetilecek. Bu gerçeği herkes kabullenmeli. Tabii ki bazı çevreler bu durumdan rahatsız olacaklar, ancak biz doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Sivas halkına sesleniyorum: Sivas Belediyesi emin ellerdedir, birlikte her türlü algıyı yıkacağız.” şeklinde konuştu.