DOLAR

40,2592$% 0.13

EURO

46,7280% 0.07

STERLİN

53,9463£% 0.2

GRAM ALTIN

4.309,12%-0,18

ÇEYREK ALTIN

7.021,00%0,34

TAM ALTIN

28.001,00%0,34

ONS

3.335,67%0,36

BİST100

10.222,02%-0,03

BİTCOİN

4782277฿%1.63469

a

Şok Gelişme: Gazeteci Fatih Altaylı 190 Gün Sonra Tahliye Edildi – Cumhurbaşkanını Tehdit Suçundan Serbest!

Uzun süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ünlü gazeteci Fatih Altaylı özgürlüğüne kavuştu. İşte tüm detaylar Avrupa Birliği Gazetesi haberinde;

29.12.2025 | Avrupa Birliği Gazetesi | Özel Haber | gazetecikiymet@gmail.com

SonDakika: avrupabirligigazetesi.com.tr’un edindiği bilgiye göre; “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran 2025‘te tutuklanan ve 26 Kasım‘da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin kararıyla tahliye edildi. Daire, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve tutukluluk süresini dikkate alarak özgürlüğüne kavuşturdu. Bu karar, basın özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Fatih Altaylı Kimdir? Tecrübeli Gazetecinin Kariyer Yolculuğu

Fatih Altaylı, Türk medyasının en tanınmış isimlerinden biri. 1963 Van doğumlu Altaylı, Galatasaray Lisesi mezunu. Gazetecilik kariyerine 1980’lerde başlayan Altaylı, Cumhuriyet, Hürriyet, Sabah gibi gazetelerde spor muhabirliği ve köşe yazarlığı yaptı. Habibler Gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği, Kanal D’de haber müdürlüğü gibi önemli görevler üstlendi.

2000’lerde Bloomberg HT ve Habertürk TV’de programlar sunan Altaylı, “Teketek” gibi ikonik yayınlarıyla milyonlara ulaştı. Son yıllarda YouTube kanalında bağımsız yayınlar yapan gazeteci, sert eleştirileriyle gündem oluşturuyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Altaylı, İngilizce biliyor ve otomobil tutkunu olarak tanınıyor.

Bu dava öncesi de çeşitli soruşturmalar geçiren Altaylı, basın özgürlüğünün sembol isimlerinden biri haline geldi. Tahliye kararı, sevenlerini sevindirirken, “Gazetecilik suç değildir” sesleri yükseldi.

Davanın Detayları: Tehdit İddiası ve Mahkeme Süreci

Olay, 20 Haziran 2025‘te Altaylı’nın YouTube yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı yorumlara dayanıyor. İddianamede, Altaylı’nın Osmanlı padişahları örneği vererek “millet istemediği zaman boğar” gibi ifadeler kullandığı, bunun tehdit olarak yorumlandığı belirtildi.

Soruşturma hızla ilerledi; 21 Haziran‘da gözaltına alınan Altaylı, 22 Haziran‘da tutuklandı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcılık, ağırlaştırılmış tehdit suçundan 5 yıldan az olmamak üzere hapis talep etti. Mahkeme, 26 Kasım‘da 4 yıl 2 ay hapis ve tutukluluğun devamına karar verdi.

Gerekçeli kararda, ifadelerin tehdit kastı taşıdığı, videonun milyonlarca izlendiği vurgulandı. Avukatları itiraz etti, dosya istinafa gitti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, rutin inceleme kapsamında 29 Aralık 2025‘te tahliye hükmetti. Kararda, suç niteliği, delil durumu, kaçma şüphesi olmaması ve 190 gün tutukluluk dikkate alındı.

Tahliye, adli kontrol şartı olmadan gerçekleşti. İstinafın esas incelemesi devam ediyor; ceza onanırsa infaz süreci başlayabilir.

Kamuoyunda Yankılar: Sevinç ve Tartışmalar

Tahliye kararı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Gazeteciler, siyasetçiler ve vatandaşlar “Geçmiş olsun” mesajları yağdırdı. CHP’li isimler “Basın özgürlüğü zaferi” olarak nitelerken, bazı kesimler “Adalet gecikmedi” dedi.

X platformunda binlerce paylaşım yapıldı; “Fatih Altaylı tahliye” etiketi trend oldu. Bazı kullanıcılar tutuklamayı “hukuksuz” bulurken, diğerleri cezanın infazını savundu. RSF gibi uluslararası örgütler, Türkiye’nin gazeteci hapsetme sıralamasını hatırlattı.

Altaylı’nın tahliyesi, diğer tutuklu gazeteciler için umut oldu. Hasta tutuklular ve siyasi davalar gündeme geldi. Kamu vicdanı, “İfade özgürlüğü nerede?” diye soruyor.

Bu karar, yargının bağımsızlığı tartışmalarını körükledi. Bazıları “Geç kalmış adalet” derken, diğerleri süreci normal buldu. Altaylı’nın yeniden yayın yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Tahliye sonrası Altaylı’dan henüz açıklama gelmedi. Sevenleri, sağlık durumu için dua ediyor. Bu olay, Türkiye’de basın özgürlüğünün kırılganlığını bir kez daha gösterdi.

Sizce tahliye doğru mu? İfade özgürlüğü sınırları nereden geçiyor? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşın.

avrupabirligigazetesi.com.tr/editörünün derlediği bu habere göre; Fatih Altaylı‘nın tahliyesi, uzun tutuklulukların sonu için umut ışığı oldu. 190 gün sonra özgürlüğüne kavuşan gazeteci, sevenlerini sevindirdi. Bu haber, adalet arayışını hatırlatıyor. Yorumlarınızda geçmiş olsun dileklerinizi iletin, düşüncelerinizi paylaşın. Gazetecilik suç olmasın!

Türkiye’de basın özgürlüğü, herkesin hakkı. Altaylı gibi isimler, gerçeği söylemekten vazgeçmiyor. Tahliye, yeni başlangıçlar getirsin.

#haber #sondakika #gündem #güncel #haberler #sicakhaber #keşfet #keşfetteyiz #news #canliyayin #FatihAltaylı #Tahliye #Gazeteci #CumhurbaşkanınıTehdit #BasınÖzgürlüğü #İstanbul #Silivri #Adalet #İstinaf

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bayrampaşa Yolsuzluk Soruşturmasında Şok Gelişme: İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak Yurtdışı Yasağıyla Serbest Bırakıldı!

Kozanhan İnşaat

HIZLI YORUM YAP

HIZLI YORUM YAP