Son Dakika! Avrupa Birliği ve Türkiye-AB ilişkileri güçlenecek

AB üyesi ülkelerin başkentlerinde Türkiye’nin tam üyeliği ve vize serbestisi yeniden gündeme gelmesi üzerine önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı da;”Avrupa Birliği ve Türkiye-AB ilişkileri güçlenecek” mesajı verildi.

BDU Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir, Nethaberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akkuş ile Avrupa Birliği Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıymet Taylan bugün bir araya gelerek, geniş kapsamlı ve ileriye yönelik, stratejik işbirliği kararları aldı.

İşbirliğinin ilk gündem maddesi Avrupa Birliği ve Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması olarak belirlendi. Brüksel koridorlarında ve AB üyesi ülkelerin başkentlerinde Türkiye’nin tam üyeliği ve vize serbestisi yeniden konuşulurken, BDU Diplomatlar Birliği, Nethabeler.com ve Avrupa Birliği Gazetesi de Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerinin 60. Yılı dolayısıyla uluslararası bir organizasyon hazırlığında içinde.

Geçenlerde 15. Yılını kutlayan Avrupa Birliği Gazetesi, ulusal ve yerel anlamda ciddi tirajlara sahip, aynı şekilde yeni yayın hayatına başlayan Nethaberler.com’da günlük ortalama 50 bini geçen okumaya sahip oldu. BDU Diplomatlar Birliği ise küresel ölçekteki çalışmalarını devam ettirirken, öte yandan da Birleşik Krallık Avrupa Barış ve Kalkınma Teşkilatı ile olan çalışmalarını ve projelerini 2025’e kadar uzatma kararı aldı.

BDU Diplomatlar Birliği, Nethaberler com ve Avrupa Birliği Haberler Gazetesi’nin almış olduğu ortak eylem planları kapsamında diğer gündem maddeleri ise, Birleşmiş Milletler’in kalkınma programlarına destek, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, küresel iklim değişikliği, dijital dönüşüm, sivil diplomasi, göç, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler hibe ve projeleri olacaktır. Ayrıca çocuk hakları, sivil silahsızlanma, kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında da ortak projeler yürütecekler.

Ortak projeler için, AB Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı BAP yatırım ofisi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, BM ve AB kurum ve kuruluşlarıyla görüşmeler de yapılmaya başlandı.