Son dakika: Sağlık Bakanlığı'ndan 'Yenidoğan Çetesi' açıklama

Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda "yenidoğan çetesi" olarak bilinen ve bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen kişilerle ilgili yürütülen soruşturmada hukuki yaptırım sürecinin başlatıldığını duyurdu.

ANKARA-BHA

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü bir operasyon sonucunda Mayıs 2023'te meydana gelen bir olay tespit edildi. Olaya ilişkin gerekli yasal işlemler başlatıldı ve olay adli mercilere intikal ettirildi. Sağlık Bakanlığı, olayın yaşandığı hastanelerde incelemeler başlattı ve hukuki yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sağlık sektöründe yasadışı faaliyetlere ve kötü uygulamalara göz yumulmayacağı ve sağlık çalışanlarının insanlık dışı davranışlar sergileyen kişiler nedeniyle haksız yere suçlanmasına izin verilmeyeceği vurgulandı. Bakanlık, yargı sürecinin sonuna kadar konuyu yakından takip edeceğini belirtti.