40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Her yıl binlerce öğrenciye hayallerindeki okulları kazandıran Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), yeni başarı döneminin hazırlıklarına başladı. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere yüksek nitelikli eğitim desteği sunan SEDA, önümüzdeki dönem ücretsiz kurs alacak öğrenciler için seçme sınavlarını gerçekleştirdi.
Eğitim, spor, kültür ve sanat başta olmak üzere, gençleri tüm alanlarda güçlü bir şekilde destekleyen Sultangazi Belediyesi, SEDA ile en nitelikli eğitimi gençlerle buluşturuyor. Her yıl Türkiye çapındaki LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) şampiyonlarını yetiştiren SEDA, önümüzdeki dönem ücretsiz eğitim görecek öğrencileri belirlemek amacıyla kurum kabul sınavları gerçekleştirdi. Sultangazi’de sınavlara hazırlanan tüm gençlere destek olmak istediklerini belirten SEDA yetkilileri, yoğun başvuru dolayısıyla sınav yoluyla seçme yaptıklarını belirtiyorlar.

LGS ve YKS Hazırlıkları Başlıyor
LGS’ye hazırlanacak 8. sınıf öğrencileri, 21 Mayıs Cumartesi günü sınavlara girdiler. 2 seanslık sınava toplam 1405 öğrenci katıldı. YKS’ye hazırlanacak 12. sınıf öğrencileri ise, 22 Mayıs Pazar günü sınavlara girdiler. Yine 2 seanstan oluşan sınavlara toplam 1214 öğrenci katıldı.
Sınav sonuçları belli olduktan sonra öğrencilere SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak. Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, SEDA şubelerine gelerek işlemlerini tamamlayacaklar. Kayıt işlemlerinin hemen ardındansa başarıya uzanan süreç başlayacak.
Eğitimler, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ikiye ayrılacak. Okulları yarım gün olan öğrenciler hafta içi, tam gün olanlarsa hafta sonu eğitimlerine katılabilecekler. Bu düzenlemeyle, eğitim düzeni farklı olan öğrenciler rahatlıkla SEDA kurslarından faydalanabilecekler.
Mezuna Kalan Öğrenciler Unutulmadı
SEDA, üniversite sınavlarında arzu ettikleri puana ulaşabilmek için sınava tekrar hazırlanmak ve bir kez daha denemek isteyen mezun öğrencileri de unutmadı. Bu yılki üniversite sınav sonuçları açıkladıktan sonra, yaklaşık olarak Ağustos ayı içerisinde, mezun öğrencilere yönelik ön kayıtlar başlayacak. Ardından, Eylül ayında mezun öğrencilere yönelik kabul sınavları gerçekleştirilecek. Öncekilerden daha yüksek puanları hedefleyen mezun öğrenciler, hayallerindeki üniversitelere SEDA ile ulaşacaklar.
“Genç kardeşlerimizi en nitelikli eğitimle buluşturuyoruz”
Gençlere en iyi şekilde destek sunmayı amaçladıklarını söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Genç kardeşlerimiz, bizim için çok değerliler. Onların, eğitimin en niteliklisini almaları için gayret ediyoruz. Her yıl Türkiye’nin LGS ve YKS şampiyonları SEDA’da yetişiyor. Onlar hayallerine kavuştuklarında, mutlu olduklarında bizler daha fazla mutlu oluyoruz. Eğitim materyallerimizden sınıflarımızın fiziki koşullarına kadar, her şeyin en kalitelisini gençlerimizle buluşturuyoruz. SEDA’da görev alan kıymetli öğretmenlerimizi, alanlarında en
başarılı olanlar arasından seçerek belirliyoruz. Gençlerimizi, eğitimde olduğu gibi kültürde, sanatta ve onlara katkı sunacak tüm alanlarda, güçlü bir şekilde desteklemeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.


6. Haliç Genç Edebiyat Günleri başladı

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret
