40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Ardahan’ın kaşar peyniri, meşhur balı ve kaz eti Sultangazililerle buluştu. Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği tarafından düzenlenen Ardahan Yöresel Kaz Eti, Kaşar Peyniri ve Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Sultangazililer büyük ilgi gösterdi.
Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Türkiye’nin Kafkaslar’a açılan kapısı Ardahan’ın birçok meşhur lezzeti Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği tarafından düzenlenen Ardahan Yöresel Kaz Eti, Kaşar Peyniri ve Bal Festivali meşhur lezzetlerin yanı sıra, geleneksel aşık atışmaları ile büyük ilgi gördü.

4 gün boyunca devam eden Festival 27 Kasım Pazar günü özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Programa, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, İlçe Emniyet Müdürü Turan Çelik, İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Dernek Başkanı Mustafa Darboğaz, CHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Akçay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşık Atışması
Ardahan denince akıllara, birbirinden güzel yöresel lezzetlerin yanı sıra aşık atışmaları da gelir. Festival özel etkinliğinde aşıklar, ellerine sazı alarak sahneye çıktı. Aşık atışması, izleyenlerden büyük alkış aldı.
“Gönüllere dokunmak için buradayız”
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, yöresel günler etkinlikleri kapsamında bu hafta Ardahan’ın kültürünü Sultangazi’ye taşıdıklarını söyledi. Başkan Dursun, “Sultangazi’de yöresel günler dolu dolu geçmeye devam ediyor. Biz, burada yaşayan hemşehrilerimizin en küçük tatillerini memleketine giderek geçirmek istedikleri, kökü ile Anadolu ile bağını koparmayan insanların yaşadığı Sultangazi’deyiz. Dolayısıyla bunun devam etmesini istiyoruz. Örf ve adetlerinden kopmamış, onlarla güç bulan ancak İstanbul’un şehirliliğini de hakkıyla yaşayan bir nesil yetişmesi adına bu işleri yapmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımıza aktarmamız gereken geleneklerimiz, göreneklerimiz var. Sultangazi’nin 15 mahallesinde adaletle, hakkaniyetle, hoşgörüyle hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bu hizmetleri yaparken de hiçbir zaman şunu unutmuyoruz, bu bize verilmiş bir emanet, bu emaneti hakkıyla taşımak için buradayız biz.

3 yıl önce verdiğimiz sözlerin her şeye rağmen, her türlü zorluğa rağmen çok daha fazlasını yapıyoruz ve Sultangazi’yi Sultanşehir yapma yolunda çok büyük adımlar atıyoruz. İnsanlarımıza hizmetin en güzelini götürmek adına en büyük çalışmalar yapılır, bizim bu konuda bir tereddütümüz yok. Ama bizim ana misyonumuz insanların gönüllerine dokunmak. Eğer biz bunu yapabiliyorsak, onların gönüllerinde bir
perde aralayabiliyorsak biz kendimizi mutlu, huzurlu ve şehre hizmet etmiş birisi olarak görürüz. Ben ve çalışma arkadaşlarım, bu amaç için buradayız ve bu duygularla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Burada bulunan insanlarımızı gurbette saymıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde nerede yaşarsak yaşayalım gurbette değil, ev sahibiyiz. Sultangazi’de de bütün Ardahanlılar ev sahibidir. Bu güzel ortamı hazırlayan başta Belediye Başkanımız ve ekibine, değerli dernek yönetimimize ve katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Dernek Başkanı Mustafa Darboğaz da Ardahan Yöresel Günlerinde Sultangazililerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek organizasyona desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Dursun’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Dursun ve beraberindekiler standları gezerek esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti.



Sultangazi’de Ak Parti’den Ciddi Kopuş

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Metin Dabak’ın Doğum Günü Kutlaması: Gaziosmanpaşa’nın Sevilen Toplum Önderi 18. Yaşına Girdi!

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor
