DOLAR

34,2716$% -0.01

EURO

37,0541% 0.06

STERLİN

44,5512£% 0.07

GRAM ALTIN

3.025,21%-0,08

ONS

2.746,91%-0,06

BİST100

8.838,60%2,13

TBMM'de bebek ölümleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştırmak üzere bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdi.

ANKARA-BHA

Özel sağlık kuruluşlarında meydana gelen bebek ölümleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasıyla ele alındı.

Tüm siyasi partilerin ortak çabasıyla oluşturulan komisyon, bebek ölümlerinin nedenlerini ve sorumluluklarını kapsamlı bir şekilde araştıracak.

Yenidoğan çetesi skandalı, bebeklerin yoğun bakımlarda tutulup ölümlerine neden olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız kazanç elde edildiği iddialarını ortaya çıkardı. Skandal, çok sayıda gözaltı ve hastane kapatılmasına yol açtı.

AK Parti öncülüğünde gerçekleştirilen bir toplantıda, Sağlık Bakanı ve doktor milletvekillerinin katılımıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı alındı. Komisyon, özel sağlık kuruluşlarındaki ihmal ve kusurları araştırarak, sorumluları tespit edecek ve kamuoyu bilgilendirmesi yapacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Artvin'de kar nedeniyle yaylada mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.