36,9944% -0.08

TFF, PFDK'ye sevkleri açıkladı: Yunus Akgün, maç sonu paylaşımı sebebiyle sevk edildi

ANKARA-BHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 22 Ekim 2024’te, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen kulüplerin listesini açıkladı. Sevk nedenleri çeşitli disiplin ihlallerini içeriyordu.

Listede, 19 Ekim 2024’te oynanan Bellona Kayserispor-Gaziantep Futbol Kulübü maçında “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Bellona Kayserispor yer alıyordu. Ayrıca, aynı maçta “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle Kayserispor görevlisi Özlem Uçar da PFDK’ya sevk edildi.

İkas Eyüpspor ve Göztepe, 19 Ekim 2024’te gerçekleşen İkas Eyüpspor-Göztepe maçında yaşanan “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” nedeniyle PFDK tarafından incelenmek üzere sevk edildi. Göztepe A.Ş., aynı maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle de PFDK’ya sevk edildi.

19 Ekim 2024’te oynanan Onvo Antalyaspor-Galatasaray maçında, “talimatlara aykırı hareket” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Onvo Antalyaspor A.Ş. PFDK’ya sevk edilirken, aynı maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Galatasaray A.Ş. de PFDK’ya sevk edildi. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, sosyal medya paylaşımındaki “hakareti” nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Beşiktaş A.Ş., 20 Ekim 2024’te oynanan Beşiktaş-Tümosan Konyaspor maçında “çirkin ve kötü tezahürat” ve “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle, Samsunspor A.Ş. ise 20 Ekim 2024’te oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçında “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK tarafından incelenmek üzere sevk edildi.

Fenerbahçe A.Ş., aynı maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Sipay Bodrum FK, 21 Ekim 2024’te oynanan Sipay Bodrum FK-Çaykur Rizespor maçında “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle de PFDK’ya sevk edildi.

PFDK, bu sevklerin ardından gerekli incelemeleri yaparak disiplin cezalarını belirleyecek. TFF, bu tür uygulamaları sürdürerek ligdeki disiplin anlayışını güçlendirmeyi hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giorgia Meloni'ye teşekkür