DOLAR

34,1139$% 0.28

EURO

38,1106% 0.12

STERLİN

45,3394£% 0.07

GRAM ALTIN

2.860,19%1,11

ONS

2.608,24%0,84

BİST100

9.971,66%-0,04

a

TFF, Süper Lig ve 1. Lig'den 15 takımı PFDK'ye sevk etti

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), çeşitli Süper Lig karşılaşmalarında yaşanan disiplin ihlallerine ilişkin sevkleri açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig ve TFF 1. Lig’de oynanan maçlarda yaşanan disiplin ihlallerine ilişkin kararlarını açıkladı. Birçok kulüp ve oyuncunun, maçlardaki farklı davranışları nedeniyle PFDK’ya sevk edildiği bildirildi.

PFDK’ya sevk edilen kulüpler arasında Süper Lig’den Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Samsunspor, Bodrum FK, RAMS Başakşehir, Kayserispor, Antalyaspor, Adana Demirspor ve TFF 1. Lig’den Ankaragücü, SİLTAŞ Yapı Pendikspor, Yeni Malatyaspor, Kocaelispor ve Manisa FK bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep FK, 14 Eylül 2024’te oynanan Sivasspor maçında kötü tezahürat ve sporcu disiplinine aykırı hareket nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Galatasaray ise aynı tarihte oynanan Çaykur Rizespor maçında kötü tezahürat nedeniyle PFDK’nın önüne çıktı.

Samsunspor da 14 Eylül 2024’te oynanan Konyaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Bodrum FK’nın ise aynı tarihte oynanan Başakşehir maçındaki kötü tezahürat ve futbolcu Alfredo Kulembe Ribeiro’nun kural dışı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildiği açıklandı.

Başakşehir’den Dimitrios Pelkas da 14 Eylül 2024’te oynanan Bodrum FK maçında kural dışı davranışı nedeniyle PFDK’nın önüne çıktı. Trabzonspor, 15 Eylül 2024’te oynanan Beşiktaş maçındaki kötü tezahürat ve futbolcu Edin Visca’nın kural dışı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı da aynı tarihte oynanan Eyüpspor maçındaki talimatlara aykırı davranışı nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Fenerbahçe ise 15 Eylül 2024’te oynanan Kasımpaşa maçındaki kötü tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevk edilen kulüpler arasında yer alıyor. Antalyaspor, 16 Eylül 2024’te oynanan Adana Demirspor maçında hem kötü tezahürat hem de idarecilerin talimatlara aykırı davranışı nedeniyle PFDK’nın incelemesine sunuldu.

Adana Demirspor ise aynı tarihte oynanan Antalyaspor maçında talimatlara aykırı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Pendikspor’dan Nuno Miguel Ribeiro da Cruz Jeronimo Sequeira, 13 Eylül 2024’te oynanan Boluspor maçındaki kural dışı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Yeni Malatyaspor, 14 Eylül 2024’te oynanan Çorum FK maçında talimatlara aykırı davranışı ve kulüp başkanının talimatlara aykırı davranışı nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Ankaragücü ise 15 Eylül 2024’te oynanan Fatih Karagümrük maçında kötü tezahürat nedeniyle PFDK’nın incelemesine sunuldu.

Kocaelispor, 15 Eylül 2024’te oynanan Manisa FK maçında saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Ayrıca Kocaelispor’dan Oğulcan Çağlayan aynı maçtaki kural dışı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Manisa FK’dan Mamadou Cissoko da aynı maçta kural dışı hareketi nedeniyle PFDK’nın önüne çıktı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk askerleri Irak'ta sivillere saldırdı iddialarına DMM'den yalanlama

HIZLI YORUM YAP