34,2576$% -0.03

TFF, Süper Lig'de 8. haftanın VAR kayıtlarını paylaştı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında yaşanan kritik anları aydınlatmak adına üç karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında yaşanan tartışmalı olayları aydınlatmak amacıyla üç maçın VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. TFF’nin YouTube kanalında yayınlanan görüntüler, maçlarda yaşanan kritik pozisyonların VAR incelemelerinden sonra nasıl değerlendirildiğini gösteriyor. İşte o maçlar ve VAR incelemelerinin sonuçları:

– Kasımpaşa – Bodrum FK: Maçın 34. dakikasında Mamadou Fall’ın attığı gol, VAR incelemesinden sonra iptal edildi. Rodrigues’in Seferi’ye yaptığı hava topu mücadelesinde faul yaptığı tespit edildi.

– Başakşehir – Kayserispor: Maçın 46. dakikasında Başakşehir lehine elle oynama gerekçesiyle penaltı kararı verildi. Ancak hakem Yasin Kol, VAR ekranından pozisyonu inceledikten sonra elle oynama olmadığına karar verdi ve penaltı kararını geri çekti.

– Gaziantep FK – Beşiktaş: Maçın 26. dakikasında Beşiktaş’ın hücumunda Immobile ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Muhammet Ali Metoğlu, VAR tavsiyesiyle pozisyonu inceledikten sonra kalecinin Immobile’ye temasını tespit ederek penaltı kararı verdi.

Rize'de Filistin'e destek yürüyüşü yapıldı